Stip-header-seriepagina
Dit-is-stip

De leukste boeken over pony’s en paarden

Of je nu een eigen paard of pony hebt, op paardrijles zit, vaak naar de manege gaat of gewoon ontzettend veel van paarden houdt: voor alle paardenliefhebbers zijn er herkenbare verhalen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld lezen hoe hun lievelingsdieren verzorgd moeten worden, hoe ze het vertrouwen van deze edele dieren kunnen winnen en dat we eigenlijk niet zo veel van ze verschillen.

Deze boeken en prentenboeken vol pony- en paardenavonturen leren kinderen niet alleen van alles over hun favoriete dier, maar laten ook zien hoeveel steun zo’n bijzondere vriendschap kan geven. De boeken geven op deze manier zelfvertrouwen aan alle pony- en paardenliefhebbers!

Gerelateerde downloads

Bekijk ook eens deze inspiratieartikelen

Ontdek de wereld van bomen met Wohlleben

Peter Wohlleben is vooral bekend van zijn boek 'Het verborgen leven van bomen'. Hij schreef ook het kinderboek 'Het verborgen leven van bomen voor kinderen', en tijdens de Week van het Natuurboek 2022 verscheen zijn nieuwste boek 'De lange adem van bomen'.

Achtergrond
Lees meer

Een paardenboek, maar dan anders!

Hoe hors een politiepaard werd is een paardenboek, maar anders dan andere boeken over paarden. Op een stoere en leuke manier schrijft Elisa van Spronsen in het eerste deel over Soesja die bij een politiepaardenstal komt te wonen.

Interview
Lees meer

De leukste kinderboeken over honden

Op Internationale Hondendag tippen we onze favoriete kinderboeken over honden. Van klassiek jeugdboek en zoekboek tot een grappige graphic novel en strip. Woef!

Tiplijst
Lees meer