Stip-header-seriepagina
Dit-is-stip

De leukste boeken over pony’s en paarden

Of je nu een eigen paard of pony hebt, op paardrijles zit, vaak naar de manege gaat of gewoon ontzettend veel van paarden houdt: voor alle paardenliefhebbers zijn er herkenbare verhalen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld lezen hoe hun lievelingsdieren verzorgd moeten worden, hoe ze het vertrouwen van deze edele dieren kunnen winnen en dat we eigenlijk niet zo veel van ze verschillen.

Deze boeken en prentenboeken vol pony- en paardenavonturen leren kinderen niet alleen van alles over hun favoriete dier, maar laten ook zien hoeveel steun zo’n bijzondere vriendschap kan geven. De boeken geven op deze manier zelfvertrouwen aan alle pony- en paardenliefhebbers!

Gerelateerde downloads

Bekijk ook eens deze inspiratieartikelen

Gi-ga-groen in de klas

Dat lezen en de natuur verkennen goed zijn voor kinderen weten we allemaal. Valt dat te combineren? Ja zeker! IVN natuureducatie en Kinderboeken.nl delen tips voor de kinderboekenweek.

Achtergrond
Lees meer

Interview met Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Nu vertelt hij dit belangrijke verhaal aan kinderen. Wij stelden hem vier vragen.

Interview
Lees meer

Gi-ga-groen interview

'Een krokodil in het bad!' zit vol met grappige verhalen over de natuur. Lees wat voor geks de schrijvers en de illustrator zelf hebben meegemaakt in de natuur!

Interview
Lees meer