Vier de Poëzieweek met onze top 5
‘Poëzie is spelen met taal en dus hét instrument om spelen te combineren met leren. Door poëzie leer je taal te gebruiken en te beleven, leer je nuances van wat je allemaal kunt doen met taal. Poëzie is spelenderwijs omgaan met lezen. Ook als het om een ernstig gedicht gaat.’ Ted van Lieshout over het belang van poëzie voor kinderen

Bekijk andere leuke artikelen

Achtergrondverhaal bij ‘Hoe mooi wit ik ben’

Hoe mooi wit ik ben is een kinderboek over racisme dat vragen oproept juist doordat ze voor de hoofdpersonen geen vragen zijn. Het kinderboek is een tegengeluid tegen racisme. Op deze pagina plaatsen wij meer informatie over het boek en delen we lessuggesties om in de klas of thuis in gesprek te gaan over dit belangrijke onderwerp.

Achtergrond
Lees meer

Caja Cazemier vertelt over ‘Roes’

Caja Cazemier schrijft al ruim 25 jaar realistische en herkenbare boeken voor jongeren. Haar kracht? Zonder poespas vertellen over onderwerpen die tieners van nu bezighouden, zonder met een vingertje te wijzen. Of het nu gaat over de keerzijde van sociale media (#selfie), pesten (Like me!) of roem (FAB). Dit artikel gaat over haar boek Roes, over blowen, lachgas en alcohol.

Interview
Lees meer

Lekker doorlezen met boekenseries

Kinderen zijn dol op boeken uit een serie! Deze boeken zijn lekker leesbaar, er zit veel vaart in en ze hebben vaak toffe plaatjes. Ontdek hier de leukste serieboeken!

Tiplijst
Lees meer

De mooiste boeken over kunst

Over kunst leer je niet alleen in een museum. Je kunt ook lekker wegdromen in een fijn prentenboek voer kunst! Als voorbereiding op het museumbezoek of juist als alternatief voor het museum. Je bent nooit te jong (of te oud) om over kunst te lezen. Van Mondriaan tot Coco Chanel en van Kandinsky tot Givenchy. Duik samen in deze plaatjes van kunstboeken en bekijk thuis alvast welke leuke activiteiten er voor kinderen zijn in een aantal musea.

Tiplijst
Lees meer