Tips van Team Kinderboeken.nl - April 2022

Tips van Team Kinderboeken.nl – April 2022

Het is niet zo gek dat wij van Kinderboeken.nl gek zijn op kinderboeken! Daarom delen elke maand vijf medewerkers hun gouden boekentip. Deze keer zijn dat Emily, Irisabella, Mohamed, Anne en Geerte

Ben je op zoek naar nog meer tips? Bekijk dan eens de verschillende leeftijdspagina’s, zoek op onderwerp of vraag ons om persoonlijk advies. Wij helpen je graag!

Emily tipt: 'Het fijne brein van bomen' (4-7 jaar)

Het fijne brein van bomen - Philip Bunting
Hardcover:
15,99

Het fijne brein van bomen

Philip Bunting

Het fijne brein van bomen heb ik met veel plezier aan mijn dochter van 6 voorgelezen. In het boek leer je over de functie en werking van bomen. De wortels, het ‘brein’ van de boom, spelen hierin een centrale rol. Ik was mij hier helemaal niet bewust van en vind het heel leuk dat ik dit nu (eindelijk) weet. Daarnaast word je ook aan het denken gezet; ‘wat kunnen wij als mens allemaal leren van bomen?’  

Door de vrolijke illustraties en leuke manier van vertellen wordt het onderwerp heel toegankelijk gemaakt. Voor kinderen, maar ook volwassenen leerzaam. Ik weet zeker dat ik dit nog vaak ga voorlezen!  

Emily – Medewerker sales support

Het fijne brein van bomen heb ik met veel plezier aan mijn dochter van 6 voorgelezen. Door de vrolijke illustraties en leuke manier van vertellen wordt het onderwerp heel toegankelijk gemaakt. Voor kinderen, maar ook volwassenen leerzaam. Ik weet zeker dat ik dit nog vaak ga voorlezen!  

Lees meer

Irisabella tipt: 'Mevrouw Das en meneer Ping' (4-7 jaar)

Mevrouw Das en meneer Ping - Rindert Kromhout & Natascha Stenvert
Hardcover:
15,99

Mevrouw Das en meneer Ping

Rindert Kromhout & Natascha Stenvert

Mevrouw Das en meneer Ping laten zien dat je als verschillende individuen toch samen kan zijn. Mevrouw Das houdt heel erg van planten en meneer Ping weer niet. Ze proberen elkaar te helpen door spullen uit te wisselen en zodoende leren ze elkaar beter kennen. Door het samen zijn worden de gevoelens voor elkaar alleen maar sterker en beseffen ze dat ze graag samen tijd doorbrengen. De prachtige illustraties brengen dit verhaal tot leven. Ook heeft het een boek een mooie boodschap: we hoeven niet allemaal hetzelfde leuk te vinden, afwisseling en diversiteit is juist fijn!

Irisabella – Medewerker marketing

De prachtige illustraties brengen dit verhaal mooi tot leven. Het boek laat zien dat we niet allemaal hetzelfde leuk hoeven te vinden, maar dat afwisseling juist fijn is! Een leuk (voorlees)boek met een mooie boodschap.

Lees meer

Mohamed tipt: 'Storm en de uitvinding van het voetbal' (8-12 jaar)

Storm en de uitvinding van het voetbal - Jan Birck Deel 1 Deel 1
Hardcover:
16,50

Storm en de uitvinding van het voetbal

Jan Birck

Als je aan dit boek begint, kun je niet meer stoppen totdat je uit hebt! Dit komt onder andere door de mooie mix tussen tekst en plaatjes. En dankzij de cliffhangers die erin zitten is het verhaal spannend en leuk. Het boek is geschikt voor jongens en meiden.

Storm wordt huisslaaf bij de Vikingen, maar dat wil hij helemaal niet…Hij wil zelf een Viking worden! En dus gaat hij op zoek naar een briljante uitvinding om te laten zien wat hij waard is. Lees vooral ook deel 2, Storm en de voetbalgoden, dat is weer een heel nieuw avontuur van Storm!

Mohamed – IT medewerker

Als je aan dit boek begint, kun je niet meer stoppen totdat je uit hebt! Dit komt onder andere door de mooie mix tussen tekst en plaatjes. En dankzij de cliffhangers die erin zitten is het verhaal spannend en leuk! Lees vooral ook deel 2, dat is weer een heel nieuw avontuur van Storm!

Lees meer

Anne tips: 'Zeb.' (9-13 jaar)

Zeb. - Gideon Samson & Joren Joshua Prijswinnaar
Hardcover:
15,99

Zeb.

Gideon Samson & Joren Joshua

Zeb. is zonder twijfel mijn favoriete kinderboek dat ik na mijn kindertijd heb gelezen. Het boek bestaat uit losse korte verhalen van verschillende leerlingen uit dezelfde klas, waaronder… een zebra. Alle verhalen zijn absurdistisch, grappig, spitsvondig. De verhalen doen erg beeldend aan, alsof ze prima zouden passen in een satirisch, absurdistisch tv-programma speciaal voor kinderen. Zeb. is een enorm prikkelend boek dat je op zoveel manieren kan lezen als je wilt. Je kunt lachen om de hilarische situaties die worden veroorzaakt door de sterke aanwezigheid van absurdisme. Je kunt genieten van de mooie manier waarop elementen van een verhaal weer subtiel terugkomt in het perspectief van een ander verhaal.

Kortom, een van de knapste kinderboeken die ik ooit heb gelezen.

Anne – Medewerker Audio & E-books

Zeb. is een van de knapste kinderboeken die ik ooit heb gelezen. Het bestaat uit losse korte verhalen van verschillende leerlingen uit dezelfde klas, waaronder… een zebra! Alle verhalen zijn absurdistisch, grappig, spitsvondig en beeldend. Zeb. is een enorm prikkelend boek dat je op zoveel manieren kan lezen als je wilt – en is daarom erg leuk voor jong èn oud!

Lees meer

Geerte tipt: 'Films die nergens draaien' (10-14 jaar)

Films die nergens draaien - Yorick Goldewijk & Yvonne Lacet Prijswinnaar
Hardcover:
16,99

Films die nergens draaien

Yorick Goldewijk & Yvonne Lacet

Bij de titel Films die nergens draaien was ik al verkocht en het verhaal maakte de belofte helemaal waar. Het boek is mysterieus, tragisch en grappig tegelijk. Hoofdpersoon Cato is eigenzinnig en het is moeilijk om niet van haar te houden. Ze heeft het thuis niet makkelijk, met een overleden moeder, een afwezige vader en een bemoeizuchtige buurvrouw. Toch lukt het haar om een positieve draai aan haar leven te geven, met een beetje hulp van een wel erg bijzondere bioscoop.

Goldewijk heeft een fijne stijl, waarmee hij de aandacht grijpt en niet meer loslaat tot het boek uit is. En daarna eigenlijk ook niet – Films die nergens draaien heeft nog een hele tijd naast mijn bed gelegen.

Geerte – Redactielid Ploegsma en Leopold

Bij de titel Films die nergens draaien was ik al verkocht en het verhaal maakte de belofte helemaal waar. Het boek is mysterieus, tragisch en grappig tegelijk. Goldewijk heeft een fijne stijl, waarmee hij de aandacht grijpt en niet meer loslaat tot het boek uit is. En daarna eigenlijk ook niet – Films die nergens draaien heeft nog een hele tijd naast mijn bed gelegen.

Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl – Oktober 2021

Binnenkort start de Kinderboekenweek, hét moment om je te verliezen in een nieuw kinderboek. Daarom delen vijf medewerkers hun persoonlijke favoriet van dit moment.

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl – April 2021

Elke maand tippen onze medewerkers de boeken waar zij naar uitkijken of al hun leven lang van genieten. Bekijk onze 5 tips, voor kinderen van alle leeftijden.

Tiplijst
Lees meer