Tips van Team Kinderboeken.nl Maart 2022

Lotte tipt 'Lala's woorden' (4-7 jaar)

Lala's woorden - Gracey Zhang
Hardcover:
16,99

Lala's woorden

Gracey Zhang

Een prentenboek dat mij meteen opviel is Lala’s woorden. Ik vind de schilderstijl van Gracey Zhang echt prachtig. De geschilderde prenten vertellen het verhaal van Lala, een energiek meisje met een grote liefde voor planten. Dagelijks gaat ze naar dat ene groene hoekje in de grote, grijze stad waar ze al haar plantenvrienden besprenkeld met water en liefde. Op een dag wanneer Lala weer vies thuiskomt heeft haar moeder er genoeg van. Ze mag niet meer op bezoek bij haar plantenvrienden. Lala is verdrietig, maar houdt niet op met het geven van liefde aan haar groene vrienden. Dan wordt Lala wakker met een magische verrassing…  Een hartverwarmend verhaal over de vrolijke Lala die met haar liefde meer kleur brengt in een grijze stad.

Lotte Hellebrekers – Medewerker Verkoop Binnendienst

De prachtige prenten van Gracey Zhang vertellen het verhaal van Lala, een energiek meisje met een grote liefde voor planten. Dagelijks besprenkeld Lala haar plantenvrienden met water en liefde. Wanneer Lala van haar moeder niet meer naar haar plantenvrienden mag wordt ze wakker met een magische verrassing. Een hartverwarmend verhaal over Lala die met haar liefde meer kleur brengt in een grijze stad.

Lees meer

Saartje tipt 'Walvissen aan wal' (4-7 jaar)

Walvissen aan wal - Nick Bland
Hardcover:
16,99

Walvissen aan wal

Nick Bland

Een prentenboek dat al nieuwsgierig maakt door de eerste woorden van de beschrijving. In prachtige, humoristische prenten toont Nick Bland de wereld zoals die eruit zou zien als we samen met walvissen op het land leefden. Ze fietsen met hun staart, lezen boeken in het zwembad en om aan hun reuzenhonger te voldoen gaan de boeren plankton kweken. Als de mensen erachter komen waarom de walvissen aan wal gekomen zijn, besluiten ze er iets aan te doen. De boodschap van milieuvervuiling en de plasticsoep in de zee wordt op deze manier luchtig en grappig gebracht. Ik weet zeker dat ik dit boek, met al zijn prachtige illustraties, nog vaak cadeau ga doen!

Saartje Kuijs – Marketeer

In prachtige, humoristische prenten toont Nick Bland de wereld zoals die eruit zou zien als we samen met walvissen op het land leefden. De boodschap van milieuvervuiling en de plasticsoep in de zee wordt op deze manier luchtig en grappig gebracht. Ik weet zeker dat ik dit boek, met al zijn prachtige illustraties, nog vaak cadeau ga doen!

Lees meer

Anouk tipt 'Hanna Panna en de magische voetbalschoenen' (8-10 jaar)

Hanna Panna en de magische voetbalschoenen - Judith Williams & Iris Boter Deel 1 Deel 1
Hardcover:
15,99

Hanna Panna en de magische voetbalschoenen

Judith Williams & Iris Boter

Schrijfster Judith Williams heeft twee voetballende dochters, maar vond dat er veel te weinig leuke meidenvoetbalboeken waren. Daar brengt ze nu verandering in met Hanna Panna en de magische voetbalschoenen! Het boek draait om Hanna, die een paar mysterieuze voetbalschoenen vindt. Als ze de schoenen aantrekt, kan ze echt supergoed spelen… En dat terwijl ze van haar ouders eigenlijk niet voetballen mag.

Ik vind Hanna Panna een perfect boek voor voetbalfans. Zowel meiden als jongens zullen genieten van de leuke personages, het magische mysterie en talloze spannende wedstrijdscènes. En, helemaal leuk: aan het einde van het verhaal komt er ook nog een bekende Oranjespeelster opdagen… Maar ik verklap natuurlijk niet wie!

Anouk Abels – Redacteur

Ik vind Hanna Panna een perfect boek voor voetbalfans. Zowel meiden als jongens zullen genieten van de leuke personages, het magische mysterie en talloze spannende wedstrijdscènes. En, helemaal leuk: aan het einde van het verhaal komt er ook nog een bekende Oranjespeelster opdagen… Maar ik verklap natuurlijk niet wie!

Lees meer

Frank tipt 'Van honingbij tot hagelslag' (9-12 jaar)

Van honingbij tot hagelslag - Joël Broekaert & Marieke van Ditshuizen
Hardcover:
22,99

Van honingbij tot hagelslag

Joël Broekaert & Marieke van Ditshuizen

Bij het zien van het boek werd ik direct nieuwsgierig! Het is een boeiende reis door de seizoenen van het jaar en je leest over de groei en bloei van allerlei planten. Misschien nog wel het leukste aan dit boek zijn al die weetjes die door Joël Broekaert beschreven worden!

De illustraties lijken op het eerste gezicht vreemd, alsof ze niet af zijn. Maar zo wordt juist prachtig weergegeven hoe het groei- en bloeiproces werkt. Wat begint bij de kiem van een zaadje met zachte kleuren, eindigt met een volgroeide plant met donkere intense kleuren. 

Een waar ontdekkingsfeest, in woord en beeld. En misschien ook een mooi moment om je eigen kleurdoos tevoorschijn te halen. Lukt het jou iets kleurigs te maken?

Frank Krijl – Studiomedewerker

Bij het zien van het boek werd ik direct nieuwsgierig! Het bleek een waar ontdekkingsfeest in woord en beeld te zijn. Je leest over de groei en bloei van allerlei planten en je maakt een boeiende reis door de seizoenen van het jaar. Dankzij de interessante weetjes leer je veel en geniet je tegelijkertijd van een ontzettend mooi verhaal!

Lees meer

Marlous tipt 'Radio Popov' (9-12 jaar)

Radio Popov - Anja Portin & Jade van der Zalm
Hardcover:
17,99

Radio Popov

Anja Portin & Jade van der Zalm

De fijnste boeken zijn voor mij boeken die je meenemen naar een wereld waar je even helemaal in kunt verdwijnen. Radio Popov en de vergeten kinderen van Anja Portin is zo’n boek. Hoewel het zich in het gewone hier en nu afspeelt, neemt het je mee naar de wereld van Alfred, een ‘vergeten’ jongen van elf. Zijn moeder kent hij niet en zijn vader is constant op zakenreis, waardoor hij vaak lange periodes moederziel alleen zichzelf moet zien te redden. Direct vanaf het begin leef je erg met Alfred mee. En dat wordt alleen maar meer als er mysterieuze krantenpakketjes, een sprookjesachtig huis in een appelboomgaard, een geheime radiozender en andere vergeten kinderen op zijn pad komen!

Marlous van Mourik – Redacteur

De fijnste boeken nemen je mee naar een wereld waar je even helemaal in kunt verdwijnen. Radio Popov en de vergeten kinderen is zo’n boek. Vanaf het begin leef je erg met hoofdpersoon Alfred mee. En dat wordt alleen maar meer als er mysterieuze krantenpakketjes, een sprookjesachtig huis in een appelboomgaard en een geheime radiozender op zijn pad komen!

Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Februari 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen elke maand vijf medewerkers hun favoriete boek. Dit keer de tips van februari 2022

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Oktober 2021

Binnenkort start de Kinderboekenweek, hét moment om je te verliezen in een nieuw kinderboek. Daarom delen vijf medewerkers hun persoonlijke favoriet van dit moment.

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl April 2021

Elke maand tippen onze medewerkers de boeken waar zij naar uitkijken of al hun leven lang van genieten. Bekijk onze 5 tips, voor kinderen van alle leeftijden.

Tiplijst
Lees meer