Mevrouw Das en meneer Ping

Hardcover:
15,99
Altijd de laagste prijs
  • Warm prentenboek over de liefde
  • Van meesterverteller Rindert Kromhout
  • Met illustraties en collages van Natascha Stenvert

Samenvatting

Sprookjesachtig prentenboek van meesterverteller Rindert Kromhout over verschil dat er mag zijn. Met prachtige illustraties van Natascha Stenvert.

Samenvatting

Mevrouw Das heeft een jungle vol mooie planten. Meneer Ping veegt elke dag zijn tuin vol tegels schoon. Mevrouw Das geeft graag een paar plantjes aan meneer Ping en hij legt met liefde een tegelpaadje voor haar als haar tuin modderig is. Van het een komt het ander...
Zo keren hun tuintjes langzaam om en uiteindelijk ruilen mevrouw Das en meneer Ping van huis. Maar eigenlijk willen ze iets anders… Elkaar!

' Mevrouw Das en Meneer Ping is een waardevol prentenboek over verschillend zijn.' - Heavenleighbooks

'Sprookjesachtig boek over verschillen. Een verrassend liefdesverhaal.' - WeesperNieuws

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 4 - 7 jaar
ISBN: 9789025883119
NUR: 273
Type: Hardcover
Auteur(s): Rindert Kromhout
Illustrator: Natascha Stenvert
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 09-03-2022
Mevrouw Das en meneer Ping - RIindert Kromhout

Gerelateerde artikelen

De Nationale Voorleesdagen 2025

'Rinus' is verkozen tot het prentenboek van 2025. Bekijk hier de volledige Prentenboeken top 10 van het jaar 2025 en laat je inspireren!

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2024

Lees alles over de Nationale Voorleesdagen 2024. Ontdek ook de prentenboeken top 10 en het Prentenboek van het Jaar.

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2023

Ieder jaar wordt er een top 10 samengesteld en een Prentenboek van het Jaar gekozen door de organisatie van de Nationale Voorleesdagen. De top 10 en het Prentenboek van het Jaar 2023 vind je hier!

Tiplijst
Lees meer

Reviews

Wendyblogt, Moeder (39 jaar) - 18-03-2022
De cover van het boek laat Mevrouw Das omringd door allemaal bloemen en meneer Ping met ijs om hem heen en een vis in zijn handen. Mevrouw Das en Meneer Ping zijn erg verschillend, waar mevrouw Das veel planten om haar heen heeft en Meneer Ping juist helemaal niet proberen ze elkaar vooruit te helpen. Net zolang totdat hun tuinen helemaal gewisseld zijn, maar dat is dan toch ook weer niet helemaal de bedoeling. Dan komen ze op het idee om te gaan delen met elkaar. Totdat ze erachter komen dat ze ook heel graag bij elkaar zijn, dan wisselen ze samen af in welk huis ze wonen. En één dag in de week doen ze allebei waar ze zelf zin in hebben. Het is een erg leuk en leerzaam verhaal, kinderen zien dat ook al ben je heel verschillend, je kunt anderen toch vooruit helpen. Dat als je iets veel hebt je het ook kunt delen om een ander blij te maken. En ook al ben je heel erg verschillend, misschien kun je het wel goed met elkaar vinden. Het verhaal is erg fijn geschreven, op een duidelijke manier zodat het goed te begrijpen is. De ondersteunende illustraties erbij maken het tot een geweldig boek wat je een fijn gevoel geeft. Het laat mooi zien dat we niet allemaal hetzelfde leuk moeten vinden, maar dat de afwisseling ervoor zorgt dat je fijn contact met elkaar kunt krijgen. Mocht je op een gegeven moment toch niet blij zijn met een situatie dan is er altijd de mogelijkheid om erover te praten. De illustraties zijn erg kleurrijk en er zitten veel details in. Mevrouw Das en Meneer Ping zijn ook erg leuke dieren, ze hebben qua uiterlijk wel wat van elkaar weg en zijn toch heel anders. Kleine details vallen ook op, bijvoorbeeld de naam bij de brievenbus, leuk dat daaraan gedacht is. De illustraties zijn het waard om goed bekeken te worden, er zijn zoveel leuke dingen op te zien. Het boek wordt aangeraden voor kinderen van 4-7 jaar, dat lijkt me ook een goede indicatie om deze wijze lessen door te geven.