Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Anders dan wij

Anders dan wij

Rindert Kromhout

Historische jeugdroman over de mysterieuze verdwijning van de schrijfster Virginia Woolf. Zelfstandig te lezen vervolg op Soldaten huilen niet.
|

Voorjaar 1941. Virginia Woolf verdwijnt spoorloos. Angelica, haar lievelingsnichtje, is diep geschokt wanneer alleen Virginia’s wandelstok bij de rivier wordt gevonden.
Samen met haar broer Quentin graaft ze in haar herinneringen.
Wat heeft Virginia, haar ogenschijnlijk zo vrolijke tante, tot deze hartverscheurende beslissing gebracht? En waarom zijn de herinneringen van Angelica zo anders dan die van Quentin? Wat is de schaduwzijde van de ongekende vrijheid van hun kindertijd?

Rindert Kromhout brengt het Engeland van de jaren veertig en de kunstenaars uit de Bloomsbury Groep, onder wie schrijfster Virginia Woolf en haar zus, schilderes Vanessa Bell, heel dichtbij. Over deze kleurrijke mensen schreef hij ook Soldaten huilen niet, dat werd bekroond met de Gouden Lijst en de Thea Beckmanprijs, en Vertel me wie wij waren.

Anders dan wij verscheen eerder onder de titel April is de wreedste maand.

Auteur/illustrator: Rindert Kromhout
Isbn: 978-90-258-7786-6
Uitgeverij: Leopold
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 264
Verschijningsdatum 23-10-2019
Leeftijdsindicatie: 15 - 88
NUR: 285 301
Tags: (Auto)biografie, 15+, 15+ jaar, 20e eeuw, Avontuur, Familie & Gezin, Fictie, Geschiedenis, Kunst, Rindert Kromhout, Young Adult, Zelfmoord
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.
Rindert  Kromhout

Rindert Kromhout

Rindert Kromhout van der Meer is op 9 augustus 1958 in Rotterdam geboren. Van zijn twaalfde tot zijn veertiende woonde hij in kindertehuizen in Utrecht...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter