Actie & avontuur

Actie & avontuur

Ontdekkingsreizen, onheilspellende historische gebeurtenissen, superheldenverhalen of juist een realistisch boek waarin een spannend mysterie wordt opgelost… Grootse en meeslepende avonturen beleef je met deze boeken vol actie en avontuur gewoon thuis op de bank. Vlot geschreven verhalen, met genoeg cliffhangers en een aanhoudende spanningsboog waardoor kinderen het boek (bijna) niet weg kunnen leggen.

We tippen op deze pagina ook een aantal kinderboekenseries vol actie & avontuur. Serieboeken zijn lekker leesbaar, met veel vaart en vaak toffe illustraties. Er gebeurt veel en kinderen voelen zich na het eerste deel vertrouwd met de personages. Een volgend boek in dezelfde serie is dus een veilige keuze omdat je al weet dat het boek past bij de interesse en het leesniveau van je kind.

Op deze pagina

Boekentip lijst

Jij bent het monster!

Jij bent het monster!

Lucy Cousins

‘Mjam, mjam, mjam… Ik lust je op mijn boterham!’ Gabriel is dol op monsters. En fantaseren. En spelen! Het liefst allemaal tegelijk. Hij verandert iedereen in zijn omgeving in gedachten in de grappigste en kleurrijkste monsters. Het wordt nergens eng, maar een avontuur is het natuurlijk wel! Een vrolijk en aandoenlijk verhaal van de schrijfster en illustratrice van Muis over de kracht van dromen en spelen.

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Harmen van Straaten

Mattias krijgt een uitnodiging van tante Koosje om in haar hotel te logeren. Vreemd, want eerder ontving hij altijd brieven van haar dat hij ab-so-luut niet naar haar toe moest komen… Onderweg komt hij allerlei vreemde figuren tegen. Ze fluisteren hem allemaal toe: ga daar nou toch niet heen! Maar dappere Mattias laat zich niet tegenhouden. Eenmaal aangekomen bij het hotel, blijkt zijn tante er helemaal niet te zijn. Wie van de vreemde hotelgasten weet waar zijn tante is? Er gebeuren wonderlijke dingen in dit grappige en geheimzinnige boek over een doodnormale jongen die het avontuur in een geheimzinnig hotel aangaat.

Met de woordgrappen die in dit boek verstopt zitten, de spannende confrontaties tussen alle bonte personages én de speelse tekeningen van Harmen van Straaten is dit een boek waar durfallen zich geen seconde mee hoeven te vervelen.

Hilda en het verborgen volk

Hilda en het verborgen volk

Stephen Davies & Luke Pearson

Er was al een spannende serie op Netflix, en nu is er ook een boek! In dit eerste deel over valleibewoonster Hilda worden zij en haar moeder verrast door een groep elven, die bij hen in de vallei blijken te wonen. De elven willen de vallei voor henzelf en dreigen hun huis te verwoesten. Dappere Hilda gaat op avontuur om de elvenkoning te vinden. Ze ontdekt dat opgeven nóóit een optie is.

Vergezeld door mooie illustraties, vlieg je samen met Hilda door de prachtige vallei en langs de griezelige Middernachtreus… zo door dit boek heen.

Billy Extra Plankgas

Billy Extra Plankgas

Yorick Goldewijk & Kees de Boer

Klaar voor een spannende en knotsgekke ruimtereis? Dexter gelooft zijn ogen niet als er ineens een blauw, harig wezen, genaamd Wimm, voor zijn neus verschijnt. Volgens Wimm is de Aarde de hoofdprijs in de Mega Melkweg Loterij. De winnaar mag er álles mee doen wat-ie wilt! Dat kan Dexter natuurlijk niet laten gebeuren en hij komt in actie.

Als er iets is wat Yorick Goldewijk goed kan, is dat het bedenken van nieuwe universums (voorzien van heerlijke taalgrapjes) – tel daarbij de toffe avonturen in de ruimte bij op en je hebt het recept voor een ultiem melkwegavontuur!

De laatste helden op aarde

De laatste helden op aarde

Max Brallier & Douglas Holgate

Een zombie-invasie in de stad! Jack Sullivan was tweeënveertig dagen geleden nog een normale jongen, maar nu beleeft hij de wereld als een soort videogame vanuit zijn boomhut. Hij gaat op zoek naar zijn vrienden, want in je eentje zombies bestrijden is natuurlijk harstikke saai (en eh, ook niet zo’n goed idee).

De laatste helden op aarde – ook te zien op Netflix – leest lekker weg door de vele tekeningen en vlotte, grappige stijl. Fijn voor kinderen die nog niet zo dol zijn op lezen.

Dertiendagh

Dertiendagh

Maria Postema & Maarten Bruns

Een spannende jeugdroman van Nederlandse bodem! Erik en Zoë verkennen in de duinen van Scheveningen een oude bunker. Ze ontdekken een wel heel bijzonder kistje, dat hen leidt naar een zenuwslopende zoektocht in een bunkerstelsel. De grenzen tussen heden en verleden vervagen. Ze belanden tussen nachtmerrie en realiteit. Je wilt maar door en doorlezen om erachter te komen hoe het nou precies zit.

Lees mee met Erik en Zoë in dit allesomvattende avontuur, met elementen uit de Germaanse mythologie en de Tweede Wereldoorlog, en ontdek of hun levens nog wel te redden zijn.

Inspiratie artikelen