Actie & avontuur

Actie & avontuur

Ontdekkingsreizen, onheilspellende historische gebeurtenissen, superheldenverhalen of juist een realistisch boek waarin een spannend mysterie wordt opgelost… Grootse en meeslepende avonturen beleef je met deze boeken vol actie en avontuur gewoon thuis op de bank. Vlot geschreven verhalen, met genoeg cliffhangers en een aanhoudende spanningsboog waardoor kinderen het boek (bijna) niet weg kunnen leggen.

We tippen op deze pagina ook een aantal kinderboekenseries vol actie & avontuur. Serieboeken zijn lekker leesbaar, met veel vaart en vaak toffe illustraties. Er gebeurt veel en kinderen voelen zich na het eerste deel vertrouwd met de personages. Een volgend boek in dezelfde serie is dus een veilige keuze omdat je al weet dat het boek past bij de interesse en het leesniveau van je kind.

Inspiratie artikelen

Interview met Max Brallier

In dit interview vertelt Max Brallier alles over De laatste helden op aarde en het kosmische kwaad, zijn favoriete monsters en veel meer. Lees gauw verder!

Interview
Lees meer

Interview met Ben Guterson

De boeken van Ben Guterson zitten vol mysteries. Wij vroegen Ben naar zijn interesse in codes kraken, zijn nieuwe boek 'De magie van de verboden' toren en meer.

Interview
Lees meer

Gi-ga-groen interview

'Een krokodil in het bad!' zit vol met grappige verhalen over de natuur. Lees wat voor geks de schrijvers en de illustrator zelf hebben meegemaakt in de natuur!

Interview
Lees meer