Job en Keetje

Job en Keetje maken altijd iets mee. Ze spelen eigenlijk elke dag wel met elkaar! In de lente gaan ze naar de kinderboerderij en bouwen ze net als de meerkoeten een nestje. In de zomer spuiten ze elkaar nat in de tuin, gaan ze naar het strand en krijgt Keetje haar eerste echte fiets. In de herfst ontdekken ze een muis in huis en spelen ze veel binnen – ze verzinnen zelf de gekste spelletjes. En in de winter wordt Keetje ziek, zetten ze hun schoen en spelen ze kerstmisje. Zo is er voor elk moment wel een bijpassend voorleesverhaaltje.

 

Job en Keetje


Auteur/illustrator

Lizette de Koning schrijft de vrolijke voorleesavonturen

Lizette de Koning schrijft de vrolijke voorleesavonturen

Lizette de Koning is geboren in 1975, in Den Haag. Ze groeide op in Rijswijk en zat altijd hele middagen achter de bank verstopt met een boek. Ze had bijna alle kinderboeken uit de bibliotheek geleend! Behalve die over monsters en enge draken, want daar hield ze niet zo van.

Toen ze zeven jaar oud was, begon ze zelf verhaaltjes te schrijven. Die ging vaak over dieren, want daar hield ze wel van. Ze wilde altijd graag dierenarts of schrijfster worden. Dierenarts is niet gelukt, maar schrijfster wel!

Op dit moment schrijft ze vooral voor jonge kinderen. Haar dochters Jet en Maartje brengen haar vaak op ideeën. Als ze niet aan het schrijven is, brengt ze het liefst tijd door op het strand met haar hond Quispel. Daar bedenkt ze nieuwe verhalen!

 

 


Jeska Verstegen maakt de kleurrijke illustraties

Jeska Verstegen maakt de kleurrijke illustraties

Jeska Verstegen werd geboren in 1972 in Delft. Toen ze klein was deed ze niets liever dan tekenen, fantaseren en opgaan in haar eigen droomwereld. Omdat Jeska wel wist dat ze wilde tekenen, maar nog niet precies wát, begon ze na de middelbare school aan een opleiding tot reclametekenaar. Dat vond ze vreselijk. Alles moest maar recht en strak getekend, en voor fantasie was er geen plaats. Toen wist Jeska wat ze wel wilde, kinderboeken maken!

In 1990 kreeg ze haar eerste opdracht. Sindsdien werkte Jeska voor heel veel verschillende uitgevers van kinderboeken voor alle leeftijden. Ze tekent vrolijk en sprookjesachtig, en houdt ervan een beetje magie toe te voegen aan haar illustraties. Haar werkkamer is haar eigen wondere wereld, waar ze al haar fantasieën tot leven kan roepen. Naast haar tekenwerk schrijft ze ook. De verhalen zijn als geschreven tekeningetjes.Knutselen en kleuren met Job en KeetjeJob en Keetje - Dierenvriendjes

Job en Keetje