Beer is nooit alleen
Jeska Verstegen

Jeska Verstegen

Jeska Verstegen werd geboren in 1972 in Delft. Toen ze klein was deed ze niets liever dan tekenen, fantaseren en opgaan in haar eigen droomwereld. Omdat Jeska wel wist dat ze wilde tekenen, maar nog niet precies wát, begon ze na de middelbare school aan een opleiding tot reclametekenaar. Dat vond ze vreselijk. Alles moest maar recht en strak getekend, en voor fantasie was er geen plaats. Toen wist Jeska wat ze wel wilde, kinderboeken maken!

In 1990 kreeg ze haar eerste opdracht. Sindsdien werkte Jeska voor heel veel verschillende uitgevers van kinderboeken voor alle leeftijden. Ze tekent vrolijk en sprookjesachtig, en houdt ervan een beetje magie toe te voegen aan haar illustraties. Haar werkkamer is haar eigen wondere wereld, waar ze al haar fantasieën tot leven kan roepen. Naast haar tekenwerk schrijft ze ook. De verhalen zijn als geschreven tekeningetjes.

Haar boeken over de ondeugende prinses Keteltje worden door jong en oud gewaardeerd.
Ook maakte ze het hartverwarmde voorleesboek Bofferdje , perfecte verhaaltjes voor peuters en voor uitgeverij Querido scheef ze een autobiografische jeugdroman, Ik zal je bewaren .
Voor uitgeverij Ploegsma maakte Jeska omslagen en tekeningen voor verschillende verhalenbundels.
Lees meer