Levende bezems - Lisa Tetzner, Annet Schaap
Annet Schaap

Annet Schaap

Annet Schaap (Echteld, 1965) wilde altijd al tekenaar worden, of schrijver, of ontdekkingsreiziger. Ze volgde haar opleiding aan twee kunstacademies en een schrijversschool. Ze illustreerde meer dan 200 kinderboeken. De Hoe overleef ik? -serie van Francine Oomen bijvoorbeeld, maar ook boeken van Jacques Vriens, Paul Biegel, Janneke Schotveld en Astrid Lindgren. Ook schreef ze toneelstukken en een kinderopera voor het jeugdtheater.

In 2006 ontmoette Annet haar Canadese man Thomas, en ze kregen een zoontje, Jonas. Ze trokken met z’n drieën lange tijd door Noord- en Midden-Amerika, ontdekten mooie plekken en bleven langere tijd waar ze het fijn vonden. Nu wonen ze - als ze niet op reis zijn- in Utrecht. Van het dagboek dat Annet bijhield tijdens haar zwangerschap maakte ze een boek over die negen maanden, Mama…? Ik?!

Naast tekenaar en ontdekkingsreiziger is Annet ook schrijver geworden. En hoe! Het door haar geschreven en getekende sprookjesachtige Lampje werd in 2018 maar liefst vier keer bekroond: met de Nienke van Hichtumprijs, Woutertje Pieterseprijs, Vlaamse Boekenleeuw en de Gouden Griffel!
Lees meer