Enzo Pérès-Labourdette
Enzo Pérès-Labourdette

Enzo Pérès-Labourdette

Enzo Pérès-Labourdette werd in 1991 geboren in Le-Puy-en-Velay, in Frankrijk. Als zevenjarige jongen verhuisde hij naar Nederland. Hij werkte hard om Nederlands te leren en wilde na zijn schoolopleiding medicijnen gaan studeren. Maar hij tekende zijn hele leven al met veel plezier en dat lokte sterker. Hij volgde de kunstacademie in Groningen en won na zijn afstuderen een stimuleringsprijs van de Fiep Westendorp Foundation. Met die werkbeurs maakte hij een reis naar Spitsbergen waar hij meeliep met een wetenschappelijk team onderzoekers. Een ervaring die hij verwerkt heeft in zijn prentenboek Wat ik de bomen wil vertellen , over een klein boompje dat het hoge noorden ontdekt en vol verwondering kennismaakt met het kwetsbare leven daar.
In 2017 illustreerde hij zijn eerste kinderboek Anne, het paard en de rivier , geschreven door Wouter Klootwijk, en publiceerde hij het kunstprentenboek Paul Poiret – Dromen van de Oriënt . De illustraties daarvan waren te bewonderen in het Kunstmuseum Den Haag, waar ze onderdeel uitmaakten van de tentoonstelling ‘Art Deco – Paris’.
In 2018 is Wat ik de bomen wil vertellen verschenen. Naar aanleiding van zijn reis naar Spitsbergen wil Enzo laten zien hoe kwetsbaar de prachtige natuur daar is.
Enzo Pérès-Labourdette tekent ook voor de New York Times, hij ontwerpt sjaals en als hij even niet werkt, kookt hij heel graag… Frans natuurlijk. En in maart 2022 doet hij mee aan Heel Holland Bakt.
Lees meer

Artikelen over Enzo Pérès-Labourdette

Interview met Wouter Klootwijk en Enzo Pérès-Labourdette

Anne, het paard en de rivier is bekroond tot een van de Best Verzorgde Boeken van 2017. Het boek is geschreven door Wouter Klootwijk. Samen met de prachtige illustraties van illustrator Enzo Pérès-Labourdette is het verhaal een prachtig kinderboek geworden. Reden genoeg voor een kort interview met de schrijver en de illustrator.

Interview
Lees meer