Eva Raaff

Eva Raaff

Eva Raaff werd in 1962 geboren in Amsterdam als kind van een Nederlandse vader en een Zweedse moeder. Haar vroege jeugd bracht ze eerst door in de Amsterdamse Jordaan en later in Amsterdam Oud-west. Toen ze twaalf jaar was, verhuisde Eva met haar ouders naar Noord-Zweden. Het was december en veertig graden onder nul. Er was geen stromend water en geen elektriciteit, en dit heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat Eva zichzelf voornam om nooit meer in een koud klimaat te leven. Gelukkig hadden haar ouders het na een jaar ook wel weer gezien en keerde het gezin terug naar Amsterdam.

Nadat ze haar VWO-diploma behaald had, ging Eva geneeskunde studeren. Toen ze daarmee klaar was, deed ze aan de universiteit van Bangkok een aanvullende opleiding tropengeneeskunde. Teruggekomen in Nederland werkte ze als bedrijfsarts bij de PTT. Tegenwoordig woont en werkt ze als arts op Mallorca, ze heeft daar een huisartsenpost opgezet. Vooral in de winter, als alle toeristen naar huis zijn, heeft ze tijd om te schrijven.

De liefde voor fantasie en sprookjes zat er bij Eva al vroeg in. Toen ze in Zweden woonde, heeft ze geprobeerd om de boekjes Bland Tomtar och Trol ( Onder Kabouters en Trollen ) in het Nederlands te vertalen en ze weet nog goed dat haar moeder in die tijd bezorgd was over haar obsessie met sprookjes. In de tijd dat Eva als bedrijfsarts werkte, begon ze het eerste deel van de Taragon Trilogie te schrijven. Deze fantasiewereld vormde een tegenpool voor de realiteit, die Eva zich herinnert als de somberste periode in haar leven. Ze zei haar baan op en verhuisde naar Mallorca. Daar leerde ze haar man Daniel kennen. Samen kregen ze een dochtertje, Luna Lucia (dat betekent: maanlicht). Door de verhuizing naar Mallorca, het opzetten van de praktijk en het moederschap, bleef Het groene vuur lang in de kast liggen.

In 2004 schreef Eva drie informatieboekjes voor de serie De dokter thuis . Weer terug in de schrijverij haalde ze Het groene vuur onder het stof vandaan, maakte het verhaal af en stuurde het met succes op naar Uitgeverij Ploegsma. Een verhaal schrijven is voor Eva erg spannend. Ze weet vaak zelf ook nog niet wat er gaat gebeuren, omdat het oorspronkelijke verhaal in de loop van het schrijven meestal verandert of een personage zich opeens in een heel andere richting ontwikkelt.
Lees meer