Evelien van Dort

Evelien van Dort

Evelien van Dort werd op 6 mei 1961 geboren in Egypte - haar Nederlandse ouders werkten daar toen. Toen Evelien drie was verhuisde ze naar Nederland. Ze woonde toen in Wageningen in een huis in het bos. Het liefst speelde ze buiten en ze hield enorm van dieren. Ook schrijven deed ze veel, vooral in haar dagboeken. Na haar middelbare school ging ze, ondanks haar liefde voor lezen en schrijven, in Leiden fysiotherapie studeren. Daarna ontmoette ze haar man en ging wonen in Breukeleveen, waar ze veel dieren hielden: kippen, schapen, geiten en een pony. Daar kreeg ze ook twee kinderen. In het dagelijks leven werkte Evelien als kinderfysiotherapeute, maar bleef ook schrijven. In 2002 verhuisden de familie en de pony naar Gorssel.

Veel van Eveliens verhalen gaan over avonturen met kinderen en dieren. Zo ook de serie over Banjer, waarvan het eerste boek in 2012 bij Ploegsma verscheen. De boeken gaan over Roos, die gek is op paarden en dan vooral op haar pony Banjer. Het komt dus goed uit dat haar ouders een eigen paardenpension runnen!

Evelien vind het schrijven van kinderboeken zo leuk dat ze nog veel meer wil schrijven. Bovendien krijgt ze steeds weer nieuwe ideeën voor verhalen, die ze graag opschrijft.
Lees meer