Gurli Feilberg

Gurli Feilberg

Gurli Feilberg (1957) komt oorspronkelijk uit Denemarken. Ze werd geboren in Virum, in de buurt van Kopenhagen. Haar ouders kwamen van de Faeröer eilanden, en Gurli bewaart mooie herinneringen aan de vakanties die ze daar doorbracht bij haar oma. De ruige natuur is er heel indrukwekkend.

Als kind tekende Gurli al veel en graag. En zelfs als ze schreef, deed ze dat met een kroontjespen. Zo leverde zo ook haar werkstukken op school in, in zwierig handschrift. Maar niet elke leraar was daar even enthousiast over…

Gurli volgde een vijfjarige opleiding tot illustrator in Kopenhagen en vertrok daarna naar Nederland, waar ze een jaar gaststudent was aan de Rijksacademie in Amsterdam.

Ze maakte en maakt heel divers werk: illustraties voor de Deense televisie, poppen voor het poppentheater van pretpark Tivoli en boekillustraties. Haat tekeningen stonden in tijdschriften en de Haagse Courant, en in veel Deense en Nederlandse schoolboeken. Tegenwoordig maakt ze graag illustraties voor kinderboeken. En ze werkt als recycle-kunstenaar. Serviesgoed uit de kringloopwinkel voorziet ze van beschilderingen, zodat iets geheel nieuws ontstaat.

Gurli werkt en woont, met haar Nederlandse man, in Dordrecht. Ze heeft twee volwassen kinderen en een ‘bonuskind’.
Lees meer