Jennifer Allison

Jennifer Allison

Jennifer Allison is geboren op 15 juli 1966 in Saline, in de staat Michigan in de Verenigde Staten. Volgens Jennifer zelf was er in haar geboortestadje niet veel leuks te beleven voor kinderen, behalve op de fiets naar de ijscoman gaan of naar de bibliotheek. Daar las ze elk boek dat ze te pakken kon krijgen. Samen met haar broertjes verzon Jennifer zelf avonturen. Ze speelden in de bossen, in schuren, in huizen die verbouwd werden – en op andere plekken waar ze hun verbeeldingskracht de vrije loop konden laten.
Toen Jennifer op de basisschool en op de middelbare school zat speelde ze graag en veel piano. Ze deed zelfs mee met wedstrijden en uiteindelijk ging ze muziek studeren aan de universiteit. Maar ze bleek lezen toch nóg leuker te vinden, dus na een jaar verruilde ze muziek voor literatuur.
Daarna had Jennifer allerlei verschillende banen: ze werkte als redacteur, waarbij ze teksten moest nakijken. Ze was een tijdje journaliste bij een krant. Daarna verdiende ze geld met pianospelen in een winkelcentrum. Ook werkte ze als serveerster in een restaurant. En ze gaf Engelse les op een middelbare school.
Nu is Jennifer niet alleen schrijfster, ze geeft ook workshops schrijven aan kinderen. Ze woont momenteel in Maryland, vlak bij Washington, met haar man Michael en hun drie kinderen Max, Marcus en Genevieve. Marcus en Genevieve zijn een tweeling.
Lees meer