Michael Dudok de Wit

Michael Dudok de Wit

Michael Dudok de Wit werd in 1953 geboren. Na de middelbare school studeerde hij ets in Genève, en animatie in Farnhem (Engeland) waar hij ook zijn eerste film The Interview/Het Interview maakte. Na een jaar freelancer te zijn geweest in Barcelona vestigde Michael zich in Londen waar hij vele (met prijzen onderscheiden) televisie-spotjes en films heeft geregisseerd en geanimeerd met verschillende productiemaatschappijen, waaronder Richard Purdum Productions.

In 1992 maakte hij zijn eerste korte film Tom Sweep , gevolgd door The Monk and the Fish/De monnik en de vis die in Zuid-Frankrijk werd geproduceerd met studio Folimage. De film werd genomineerd voor een Oscar en won verschillende prijzen, waaronder een César en de Cartoon d'Or. Zijn laatste film Father and daughter/Vader en Dochter werd in de zomer van 2000 uitgebracht en won een Oscar voor beste buitenlandse film.

Michael illustreert ook boeken en geeft les in animatie op kunstacademies in verschillende landen. In mei 2002 verscheen de boek-editie van Vader en Dochter .
Lees meer