Paul de Moor

Paul de Moor

Paul de Moor werd in 1957 in Wetteren (België) geboren. Op die dag donderde en bliksemde het, zon, hagel en regen wisselden elkaar af. Paul houdt nog steeds van afwisseling, hij heeft veel interesses. Als kind droomde hij ervan beroepswielrenner te worden dus hij fietste meer dan hij las. Dankzij zijn broer Piet maakte hij kennis met de wereldliteratuur. En nog steeds geniet hij van fietsen, rond Gent en naar zijn huisje in Frankrijk, en lezen en kunst.
In 1995 debuteerde hij als jeugdboekenschrijver bij Leopold met Hemelhoog op de regenboog . In de jaren erna schreef hij boeken en reportages over fietsen, reizen, kunst en wetenschap, ook voor kinderen. Hij denkt graag na over mensen en laat zijn lezer graag ontdekken.
Sinds een aantal jaren heeft hij een ongeneeslijke ziekte. Daardoor geniet hij nog meer van het leven en de schoonheid om hem heen.
Met illustratrice Kaatje Vermeire maakte hij in 2021 het beeldverhaal Witje , over een meisje dat in de kleine ruimte van haar kamer een heel eigen wereld creëert.

‘Als ik lees, heb ik wit nodig. Spaties, tussenregels. Ze geven me de kans om goed te luisteren. Ik geloof namelijk dat boeken uitnodigingen tot gesprekken zijn.’
Lees meer