Roland Mans

Roland Mans

Roland Mans werd in 1969 geboren in Hengelo, maar hij groeide op in Limburg. Op school deed hij aan atletiek, met als specialisme speerwerpen. Hij studeerde rechten in Leiden en kreeg een baan bij de Raad van State. Na een baan in de advocatuur richtte hij in 2017 met twee partners een eigen advocatenbureau op. Hij is getrouwd en heeft twee zoons.
Roland houdt van sport en lezen, en maakt graag wielertochten. Over de wielersport schreef hij zijn eerste kinderboek De gele trui. Daarna verschenen Het verdwijnboek en De uilenvlucht. Zijn laatste superspannende boek Het sleutelgeheim speelt tijdens de belegeringen en het ontzet van Leiden in 1573/74.
Twee vrienden delen alles wat ze meemaken: de onrust in een stad in oorlog en de gevechten met de Spanjaarden. Een van hen draagt een groot geheim bij zich dat niet in handen van de vijand mag vallen. Voor elk nieuw boek verdiept Roland zich grondig in het onderwerp. Zo weet hij nu alles over 16e eeuwse wapens en de historie van zijn geliefde woonplaats Leiden.
Lees meer