Sieb Posthuma

Sieb Posthuma

Sieb Posthuma (Rotterdam, 1960) studeerde in 1987 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam en werkt sindsdien als freelance illustrator.
Zijn werk is zeer divers. Zo maakt hij politieke cartoons voor NRC Handelsblad en HP/De Tijd , ontwerpt hij logo's, telefoonkaarten en cd-hoesjes, werkt hij mee aan animatiefilms, en illustreert hij boeken voor volwassenen en kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het werk van Simon Carmiggelt en Thomas Mann, maar ook aan de gedichtenbundel Oog in oog in oog in oog (2001) van Eva Gerlach.

Een hele eer was het toen Sieb in 2000 gevraagd werd het ontwerp voor de kinderpostzegels van dat jaar te maken. Drie jaar eerder, in 1997, had hij van de American Society of Newspaper Design een Silver Award gekregen en in 1998 was zijn werk tentoongesteld in Londen.
Voor zijn eerste eigen prentenboek, Rintje (2001), gebaseerd op de avonturen van zijn hond (die Rintje heet), kreeg Sieb een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. In 2002 waren Rintjes avonturen voor het eerst te lezen op de Kinderpagina van NRC Handelsblad. Je kunt ook op internet kijken: www.rintje.nl
www.faasmm.com/sieb/sieb.html (engels)

Samen met Ted van Lieshout maakte Sieb Van Ansjovis tot Zwijntje en Spin op Sokken (bekroond met een Zilveren Griffel 2009).
In 2009 maken ze samen het Kinderboekenweekprentenboek: Koekjes! .
Lees meer