Walter Wick

Walter Wick

Walter Wick (23 februari 1953) werd geboren in Hartford, in de Amerikaanse staat Connecticut. Hij studeerde aan het Paier College of Art en werd fotograaf. Hij fotografeerde producten voor bedrijven, maar zijn opdrachten verschoven later naar het maken van omslagen en foto-illustraties voor boeken en tijdschriften. Hij maakte in de loop der jaren honderden covers voor tijdschriften.
In 1991 startte Walter de samenwerking met schrijver Jean Marzollo. Samen bedachten ze de I spy… -boeken, in Nederland verschenen onder de titel Ik zie, ik zie… Een prachtige reeks fotografische zoekboeken rond verschillende thema’s. Nannie Kuiper maakte de Nederlandse vertaling, op rijm. De serie werd erg succesvol, over de hele wereld zijn er miljoenen exemplaren van de acht titels verkocht. Walter Wick kreeg er ook prijzen voor, de Boston Globe Horn Book Award en de benoeming tot ‘best illustrated book’ van de New York Times.
In 2003 kocht Walter een oude brandweerkazerne. Daarin heeft hij genoeg ruimte voor de grote opstellingen, die nodig zijn voor het maken van zijn foto’s!
Lees meer