Yvonne Jagtenberg

Prijzen en nominaties

  • Prijzen: 2002 Charlotte Köhler Stipendium

Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (Tilburg 1967) studeerde na haar pabo-studie aan de Hogeschool voor de Kunsten. Na een paar jaar in de beeldende kunst werkzaam te zijn geweest stapte zij over op het illustreren/schrijven van kinderboeken. Haar eerste prentenboek Een bijzondere dag verscheen in 2001. Dit prentenboek won in datzelfde jaar de Pluim van de Maand en werd in 2006 in Japan genomineerd.
Yvonne Jagtenberg ontving voor haar oeuvre in 2002 het Charlotte Köhler stipendium, uitgereikt door de Vereniging van Letterkundigen te Amsterdam.
Haar prentenboeken worden tevens uitgegeven in de VS, Engeland, Frankrijk, Australië en België en Japan en Tokio. In 2006 werd zij door het Literair Fonds en de Mondriaan St.uitgenodigd naar New York te komen n.a.v. de expositie in het Eric Carle museum; Dutch Treats.
Voor haar boek Balotje en het paard ontving Jagtenberg in 2006 een Vlag en Wimpel van de penselenjury.
Naast haar werk als prentenboekmaker schrijft Jagtenberg scenario's (in samenwerking met Arno Kranenborg) o.a. voor een speelfilm; My Love My Life, en ontwierp zij een kindermeubellijn onder de naam Colourful life.
Lees meer