De koffer

Paperback:
15,99
Altijd de laagste prijs
  • Prentenboek Top 10 Nationale Voorleesdagen 2022!
  • Voor kinderen vanaf 3 jaar
  • Een hartverwarmend verhaal over een vreemdeling

Samenvatting

Samenvatting

'De koffer' is een bijzonder prentenboek dat aan het denken zet over vreemdelingen en vluchtelingen. Op een dag verschijnt er een oververmoeide vreemdeling met slechts een koffer. Iedereen barst van de vragen. Wat komt hij doen? Waar komt hij vandaan? En: wat zit er toch in die mysterieuze koffer?
'De koffer' is een hartverwarmend verhaal over hoop en vriendelijkheid en de manier waarop we omgaan met mensen in nood. Met slechts een paar personages en eenvoudige illustraties heeft Chris Naylor-Ballesteros een raak en ontroerend verhaal gecreëerd dat ouders en kinderen aan het denken zal zetten. Sterk door zijn eenvoud.


Khaled Hosseini, auteur van de bestseller 'De vliegeraar' is erg onder de indruk van De koffer: 'In een tijd waarin meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht zijn voor geweld maakt dit prachtig geïllustreerde en ontroerende verhaal over vriendelijk zijn tegen vreemden diepe indruk. Ik hoop dat alle ouders 'De koffer' met hun kinderen zullen lezen.'

Lees meer

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789025771553
NUR: 273
Type: Paperback
Auteur(s): Chris Naylor-Ballesteros
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Gottmer
Verschijningsdatum: 03-04-2024

Kenmerken van dit boek

de koffer

Gerelateerde artikelen

De Nationale Voorleesdagen 2025

'Rinus' is verkozen tot het prentenboek van 2025. Bekijk hier de volledige Prentenboeken top 10 van het jaar 2025 en laat je inspireren!

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2024

Lees alles over de Nationale Voorleesdagen 2024. Ontdek ook de prentenboeken top 10 en het Prentenboek van het Jaar.

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2023

Ieder jaar wordt er een top 10 samengesteld en een Prentenboek van het Jaar gekozen door de organisatie van de Nationale Voorleesdagen. De top 10 en het Prentenboek van het Jaar 2023 vind je hier!

Tiplijst
Lees meer

Reviews

Wendyblogt, Moeder (39 jaar) - 29-01-2022
Een mooi groot prentenboek , met een eenvoudige illustratie. De illustratie zorgt meteen voor vragen, er zijn drie dieren op zien die je meteen herkend en een vreemd dier. Het drietal staat lijnrecht tegenover de vreemdeling. Het verhaal begint met het groene dier dat met een koffer in zijn hand een berg beklimt, het dier oogt erg moe. Bij aankomst bij de andere dieren wordt hij niet echt hartelijk ontvangen maar overhoord over wat er allemaal in zijn koffer zit. De dieren geloven hem niet en als de vreemdeling aan het slapen is dan beschamen ze zijn vertrouwen door de koffer toch te openen. Wat ze dan aantreffen laat hen schrikken en ze krijgen grote spijt. Dit proberen ze dan goed te maken door de vreemdeling welkom te heten door voor hem een huisje te maken en aardig te doen. Het is een leuk boek met een erg mooi verhaal. Op een makkelijke en duidelijke manier wordt er duidelijk gemaakt dat de vluchteling geen waardevolle spullen bij heeft, alleen waardevolle herinneringen. Door de eenvoudige tekeningen wordt de aandacht op het verhaal gevestigd. Het is helaas een heel actueel onderwerp, maar door het lezen van dit boek is er een opening om het bespreekbaar te maken. Dit maakt dat het boek erg geschikt is voor klein kinderen vanaf een jaar of 4. Het is een hartverwarmend verhaal vol hoop en vriendelijkheid over hoe we omgaan met mensen in nood.