Het geheim van de vallei

10 - 13 jaar
Hardcover:
18,99
Altijd de laagste prijs
  • Bijzonder oorlogsverhaal
  • Ontroerend en spannend
  • Voor fans van Lucy Strange

Samenvatting

Een prachtig jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog, de band tussen broers en een eigen plek vinden. 

Samenvatting

September 1939. Omdat de Duitsers dreigen met bombardementen op Londen, worden Jimmy, zijn kleine broertje Ronnie en kinderen uit hun buurt naar Wales geëvacueerd. Jimmy kan niet wennen aan het stille,groene dorp Llanbryn en de mensen bij wie hij woont, terwijl Ronnie zich juist onmiddellijk thuis voelt.
Als Jimmy’s beste vriend nieuwe vrienden maakt en hem links laat liggen, voelt hij zich eenzamer dan ooit. Tot hij op een dag een schedel vindt, verstopt in een holle boom. Wat voor geheim verbergt Llanbryn? Tijdens zijn zoektocht naar het antwoord sluit hij onverwachts toch vriendschap met een meisje. En wat ze samen ontdekken, verandert alles…

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 10 - 13 jaar
ISBN: 9789021684567
NUR: 283
Type: Hardcover
Auteur(s): Lesley Parr
Prijs: 18,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 06-09-2023
Het geheim van de vallei

Gerelateerde artikelen

Kinderboeken voor 4 & 5 mei

Het blijft belangrijk om stil te staan bij oorlog en vrijheid, zeker op 4 & 5 mei. Vind hier onze tips voor kinderboeken over de oorlog.

Tiplijst
Lees meer

Caja Cazemier vertelt over ‘Roes’

Vanaf 12 jaar gebeurt er veel in het leven van kinderen. Ze maken oneindig veel eerste keren mee en moeten voor zichzelf uitzoeken hoe zij hiermee omgaan. ‘Roes’ is daarom een herkenbaar verhaal voor veel tieners.

Interview
Lees meer

Schip ahoy! Kinderboeken over piraten

Piraten zijn stoer, avontuurlijk en grappig. Kinderboeken over piraten zitten vol schatkaarten, juwelen en zwaarden. In dit artikel tippen wij de leukste boeken over piraten. Ooglapjes af en lezen maar, ARR!

Tiplijst
Lees meer