Het kinderpanel leest 'Spekkie en Sproet: Code rood

Eva (7)

Het gaat over Spekkie en Sproet die moesten ontdekken hoe de brand was ontstaan en wie de spullen had gestolen. Ik heb hem gekozen omdat het verhaal me heel leuk leek en dat was het ook! Het was heel leuk om te lezen, want er gebeuren soms spannende en soms leuke dingen. Het spannendste vond ik de brand die in het speeltuintje dicht bij de kinderboerderij gebeurde. En de plaatjes in het boek passen heel goed bij het verhaal, er staan er heel veel in. Wat een beetje dom was, was dat JP een keer de schuifdeur open liet staan, dat was niet slim want daardoor werd het schetsboek gestolen. Gelukkig konden Spekkie en Sproet de tekeningen uit het busje halen. Ik vond het verhaal zo leuk, dat ik bij de bibliotheek gelijk alle andere Spekkie en Sproet boeken ben gaan lenen en die lees ik nu.

Jurriën (10)

Ik heb dit boek gekozen omdat ik al veel meer boeken van hun heb gelezen en vind het een hele leuke serie. De boeken zijn meestal best wel spannend en ze zijn grappig. Het zijn vrienden en het zijn speurders en ze lossen heel veel misdaden op. Dat vinden ze leuk en spannend. Ze hebben politie in de familie Nelson, de vader van Spekkie, en zo zijn ze er mee begonnen. Ik verwachtte weer een leuk spannend boek, en dat was het zeker ook. Er worden tekeningen gestolen dit keer van een modeontwerper en Spekkie en Sproet gaan dit uitzoeken. Mijn verwachtingen klopten weer helemaal met dit boek. JP is de modeontwerper. Hij heeft een grote bril op en hij is kaal. Ik vond hem in het begin wat raar praten, een beetje verdacht, maar uiteindelijk was het toch allemaal anders dan gedacht. Ik vond het spannendste van het boek dat ze er bijna uit waren wie het gedaan had, maar dat bleek dus niet zo en moesten ze opnieuw en andere dingen gaan uitzoeken.

Sarah (11)

Ik heb dit boek gekozen omdat ik heel erg houd van Spekkie en Sproet en ik houd ook van speuren. De kaft vond ik heel leuk en ik ben sowieso fan dus ik wist dat t leuk zou worden. Dit kwam ook zeker uit. Ik vond JP apart hoe hij eruit zag maar ook bijzonder want ik hou van mode en hij is modeontwerper. Dat vond ik wel leuk. Ik vond het het spannendst dat sproet in het busje moest kruipen zonder dat Michael het zou ontdekken ik vond het heel spannend of hij het zou ontdekken.

Vera (9)

Ik heb voor dit boek gekozen omdat ik een fan ben van de Spekkie en Sproet serie. Ik heb het boek in 1 keer uitgelezen! Ik vond de voorkant van het boek al heel boeiend en gelukkig bleek het boek zelf ook spannend te zijn. Ik dacht al dat het een leuk boek zou zijn, maar het was nog veel leuker en verrassender dan ik had gedacht! Vooral het stukje waar Maikel JP’s tekeningen stal. Dat was zo cool, het deed me echt versteld staan! Ik vond JP een fascinerend personage. Haar rol als modeontwerpster sprak me erg aan, omdat ik zelf ook graag modeontwerpster wil worden. Het meest spannende moment in het boek vond ik toen ze JP’s gestolen tekeningen ontdekten. Dat was echt een adembenemend moment en liet me op het puntje van mijn stoel zitten.

Fayliene (8)

Ik heb dit boek gekozen, want het leek mij een leuk boek, omdat ik de andere Spekkie en Sproet boeken ook leuk vind. Het leek mij een spannend boek en dat was ook zo! Ik vond JP een beetje raar. En zijn naam vind ik ook gek.
Het spannendst vond ik dat er ingebroken werd bij JP en dat het klimrek in brand stond.

Fay (10)

Ik heb voor Spekkie en Sproet: Code rood gekozen, omdat ik alle boeken van Spekkie en Sproet superleuk vind. Ik hou heel veel van spannende en mysterieuze boeken, waar ze zaken in moeten oplossen. Ik heb al een aantal boeken van Spekkie en Sproet gelezen. Spekkie en Sproet zijn zo leuk, omdat ze een goede samenwerking hebben, ze hebben leuke bijnamen en ze hebben een leuke vriendschap. De achterkant van dit boek sprak mij gelijk aan over dat er een speeltuintje in brand stond. Ik dacht meteen van wie heeft dit gedaan en waarom eigenlijk? Want wie steekt er nou een speeltuintje dichtbij een kinderboerderij in de brand. In de buurt waar Spekkie en Sproet wonen, komt een nieuwe bewoner. Deze nieuwe bewoner, Jan-Paul is een mode-ontwerper. Spekkie en Sproet mogen hem JP noemen. Ik vond van Jan-Paul dat hij heel aardig was tegen iedereen. En ik vond het ook heel er goed dat hij een feest gaf, omdat hij daar is gaan wonen zodat hij iedereen uit de buurt kan leren kennen. Ik vind hem een aardige man.
Het boek wordt heel spannend als de ontwerpen van Jan-Paul worden gestolen. Ik had al wel een vermoeden wie ze had gestolen en om daar achter te komen of dit klopte wilde ik steeds doorlezen. Een ander spannend stuk in het boek is als Sproet stiekem in het busje van Maikel gaat. Als je van spannende speurverhalen raad ik je dit boek zeker aan.

Mauk (9)

Een boek van Spekkie en Sproet is altijd goed en daarom wilde ik dit boek graag lezen voor het kinderpanel. Ik heb al veel boeken van Spekkie en Sproet gelezen en ze zijn altijd spannend en leuk. Ik vond het spannend dat er oplichters in het boek voorkwamen, ik heb ook wel eens zoiets gehoord op het Jeugdjournaal. Het lijkt of je die mensen kunt vertrouwen maar dat is niet zo. Dat er brand in de speeltuin kwam vond ik ook spannend, en daarna waren er tekeningen verdwenen bij JP. Dat is het leuke van Spekkie en Sproet, er gebeuren altijd allemaal spannende dingen. Alle Spekkie en Sproet fans moeten dit boek zeker lezen!

Over het boek

Spekkie en Sproet: Code rood - Vivian den Hollander & Juliette de Wit Deel 19 Deel 19
Hardcover:
14,99

Spekkie en Sproet: Code rood

Vivian den Hollander & Juliette de Wit

Er gebeurt een hoop in de buurt: een mode-ontwerper laat zijn nieuwe huis verbouwen, er zijn oplichters actief en dan breekt er ook nog brand uit in het speeltuintje. De hele buurt komt naar het bluswerk kijken, ook mode-ontwerper JP. Maar als JP weer thuiskomt, is er iemand binnen geweest: alle ontwerpen van zijn nieuwe collectie zijn gestolen… Gelukkig wonen er ook twee jonge speurders in de wijk!

Er gebeurt een hoop in de buurt: een mode-ontwerper laat zijn nieuwe huis verbouwen, er zijn oplichters actief en dan breekt er ook nog brand uit in het speeltuintje. De hele buurt komt naar het bluswerk kijken, ook mode-ontwerper JP. Maar als JP weer thuiskomt, is er iemand binnen geweest: alle ontwerpen van zijn nieuwe collectie zijn gestolen… Gelukkig wonen er ook twee jonge speurders in de wijk!

Lees meer