Boekentips_10jaar

Interview met Joël Broekaert & Marieke van Ditshuizen

Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Het boek is geschreven door Joël Broekaert en bevat prachtige illustraties van Marieke van Ditshuizen. Wij hebben het duo het hemd van het lijf gevraagd!

Joël Broekaert studeerde geschiedenis en journalistiek in Amsterdam. Hij werd journalist, maar het werd hem al snel duidelijk dat hij het maar over één onderwerp wilde hebben: eten! Joël werkt als culinair journalist en recensent én maakte drie tv-programma’s over voedsel. Samen met illustrator Marieke van Ditshuizen bracht hij het boek Van honingbij tot hagelslag uit.

Marieke van Ditshuizen werd geboren in Rotterdam. Als kind tekende ze al heel graag, maar dat ze hier haar beroep van kon maken, bedacht ze toen nog niet. Marieke houdt van lezen, muziek en eten. Als ze ergens in geïnteresseerd is, zoekt ze graag veel informatie over zo’n onderwerp. Ze houdt van dingen ’uitpluizen. De prachtige illustraties in Van honingbij tot hagelslag zijn tot stand gekomen door gebruik te maken van een wel heel bijzondere techniek. Ze vertelt er in onderstaand interview graag meer over!

Bekijk het boek

Van honingbij tot hagelslag

Joël Broekaert & Marieke van Ditshuizen

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.