Schip ahoy! Kinderboeken over piraten

Schip ahoy! Kinderboeken over piraten

Landrotten opgelet

Piraten zijn stoer, avontuurlijk en grappig. Kinderboeken over piraten zitten vol schatkaarten, juwelen en zwaarden. In dit artikel tippen wij de leukste boeken over piraten. Ooglapjes af en lezen maar, ARR!

 

Dadoe en zijn vriendjesDadoe – Cowboys en piraten (1+)

Dadoe is met zijn oppas Kim thuis als papa en mama naar een feestje zijn. Samen spelen ze cowboytje. Dan maakt kim een piratenschip voor Dadoe met een kartonnen doos en een plastic zak. Dadoe verkleedt zich als piraat en het avontuur kan beginnen!

Dadoe – Cowboys en piraten (€ 13,50)

 

 

Ridders, dino's en piraten

 

Ridders, dino’s en piraten (3+)

Ridders, piraten, graafmachines en indianen, cowboys, auto’s, monsters en dinosaurussen. Deze bundel zit boordevol stoere prenten en verhalen van o.a. Carry Slee, Astrid Lindgren en Annie M.G. Schmidt. Van Michiel van de Hazelhoeve tot Pluk van de Petteflet en van Piet Polies to De Kleine Kapitein. Keuze genoeg met al deze avontuurlijke verhalen.

Ridders, dino’s en piraten (€ 20,99)

 

een kist vol goudEen kist vol goud (6+)

De opa van Mees heeft een kaart gevonden. Het lijkt wel een schatkaart! Mees en zijn vriend Stef mogen mee op jacht naar de schat. Zullen ze hem vinden? En wat zullen ze er dan mee doen? Dit leesboek staat vol schatzoek-tips voor echte piraten.

Een kist vol goud (€ 10,50)

 

 

 

Logboek van Billy Donderbus

Het logboek van Billy Donderbus (7+)

Elke dag schrijft Billy Donderbus in zijn logboek op wat hij allemaal meemaakt als piratenjongen tussen de landrotten. Over zijn beste vriend Michiel, zijn waakhaai Roy en zijn buurmeisje Lizzy. Over beroemde piraten, zoals Grootneus O’Reilly met de drie billen. En natuurlijk over Opa, de gevaarlijkste piraat van de zeven zeeën. Op een dag komt er een vreemde vrouw aan de deur die beweert met opa getrouwd te zijn. Ze eist meteen een eigen slaapkamer en snuffelt overal rond. Wie is deze Helwina Snaphaan, en wat voert ze in haar schild?

Het logboek van Billy Donderbus (€ 14,99)

 

De dikke piraten van hiernaast

De dikke piraten van hiernaast (8+)

Deze dikke bundel bevat de eerste drie boeken uit de serie De piraten van hiernaast. Op een dag hoort Michiel een hoop kabaal buiten. Als hij gaat kijken, gelooft hij zijn ogen niet: naast hun huis verrijst een houten bouwwerk dat nog het meest op een schip lijkt. En dat is nog niet eens het vreemdste. Zijn nieuwe buren zijn namelijk piraten! Eén ding is zeker: Michiel hoeft zich nooit meer te vervelen!

De dikke piraten van hiernaast (€ 14,99)

 

 

Marijn bij de lorredraaiers

Marijn bij de Lorredraaiers (9+)

Lorredraaiers zijn ‘loer-draaiers’ – de beruchte slavensmokkelaars uit de 17e eeuw. Slaven houden mócht, het was zelfs goed, vond men. Iemand die er anders over dacht, kon daar met bijna niemand over praten. De zestienjarige Marijn is zo iemand. Hij moest iets dóén, tegen de mening van de hele wereld in. Hij ontvlucht zijn eiland Curaçao en gaat werken als slavenarts. Zijn belevenissen – de uitzichtloze liefde voor het slavinnetje Knikkertje, de orkaan, zijn gevangenneming op het kaperschip – laten zich lezen als een spannend en soms schokkend avonturenverhaal.

Marijn bij de Lorredraaiers (€ 20,99)

 

Piratenbloed

Piratenbloed (10+)

De vijftienjarige Sebastiaan heeft aangemonsterd op het koopvaardijschip de Katharina. Na een ontmoeting met een merkwaardig spookschip vergaat de Katharina met man en muis; alleen Sebastiaan en twee anderen worden gered – door piraten! Ze worden meegenomen naar Madagascar, van waaruit de piraten opereren. Sebastiaan wil eigenlijk niets met zeeroverij te maken hebben, maar hij heeft geen keus. Hoe lang kan hij nog vermijden dat er bloed aan zijn handen kleeft? Als er twijfel rijst over zijn loyaliteit, moet Sebastiaan bewijzen dat hij werkelijk piratenbloed heeft. Hij wordt door zijn kapitein op een geheime missie gestuurd: hij moet proberen het geheimzinnige spookschip dat de kaap onveilig maakt, te enteren en mee terug te brengen…

Piratenbloed (€ 7,99 – e-boek)

Gerelateerde artikelen

De leukste leerspellen op een rij

Deze spellen zijn superleuk én je steekt er ook nog eens wat van op. Alle spellen van Zwijsen zijn namelijk gemaakt in samenwerking met lesmethodemakers. Zo weet je zeker dat alles 100% aansluit op school. Wij zetten de leukste per leeftijd op een rij!

Tiplijst
Lees meer

Schooltje spelen getest!

Spelenderwijs leren is extra leuk met 'Schooltje Spelen'. Een uitklapbaar koffertje vol materialen. Matteo (5) en zijn moeder Kim testten het spel.

Achtergrond
Lees meer

Cadeautip: koffertjes vol leuks

Haal het leukste van school in huis met deze koffertjes! Inclusief uitwisbare stift voor eindeloos plezier met letters en cijfers. Nu voor maar 13,50!

Achtergrond
Lees meer