Van boek naar doek: verfilmde kinderboeken
‘Ik ben heel erg blij met de filmplannen en de fantastische acteurs die de rollen gaan vertolken. Ik ben een grote filmfan en verheug me erop mijn piraten op het witte doek te zien!’ Auteur Reggie Naus over 'De piraten van hiernaast'
‘Het is echt een droom om in deze film te spelen. Alles ziet er zo cool uit! (…) Ik heb veel piratenfilms gekeken. Ik keek naar hoe ze zich gedragen en heb daar wat dingen van gepikt. Ik vind Johnny Depp in Pirates of the Carribean het beste. Hij beweegt en kijkt heel goed. Maar ik ga hem niet helemaal nadoen. Ik wil wel een unieke piraat zijn.’ Samuel (Billy in De piraten van hiernaast) in een interview in Kidsweek

Ontdek andere artikelen

Het plezier van zoekboeken

Het fijne van zoekboeken is dat ze leeftijdloos zijn. Peuters, kleuters, maar ook oudere kinderen en zelfs volwassenen kunnen steeds weer door een zoekboek bladeren. Ontdek onze leukste zoekboeken!

Tiplijst
Lees meer

Top 10 boeken voor tieners

Voor iedere tiener is er een passend boek! Soms moet je er alleen naar op zoek. Wij helpen daarbij met veel boekentips. Ontdek ze allemaal in dit artikel.

Tiplijst
Lees meer

Filosoferen met kinderen

Bij filosofie denk je algauw aan serieuze theorieën, en aan wijze oude mannen uit het verleden, zoals Plato en Spinoza. Maar grappig genoeg is er geen wetenschap die zo sterk met het dagelijks leven verweven is. Van jongs af aan gaat het in elk leven om ontdekken wie je zelf bent, welke keuzes je maakt en waarom. En die keuzes zijn allemaal gebaseerd op filosofisch denken. Denk maar aan onderwerpen als het verschil tussen goed en kwaad, vrijheid en onvrijheid. Daar krijgt zelfs je kleuter al mee te maken!

Tiplijst
Lees meer

Makkelijk lezen boekentips

Ontdek verschillende boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen of lezen niet leuk vinden, geselecteerd per basisschoolgroep.

Tiplijst
Lees meer