Makkelijk lezen boekentips

Ontdek onze tips

Niet alle kinderen pakken met plezier en uit zichzelf een boek op. Sommige kinderen zien het als een verplichting of vinden lezen lastig. Of ze lezen alleen omdat het op school moet of hun ouders het graag willen. Dit lijstje met leestips is speciaal voor die doelgroep; kinderen die niet makkelijk of graag lezen. De tips bestaan uit boeken voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Geselecteerd per groep, maar dit is een indicatie – dit kan per kind verschillen. Bekijk bijvoorbeeld (samen) de leesfragmenten op de pagina over het boek. Dan kan je kind zelf aanwijzen welk boek hem of haar aanspreekt.

Alle tips zien er aantrekkelijk uit, zijn toegankelijk voor kinderen en nodigen uit tot lezen. En er is voor ieder wat wils: spannende boeken, grappige boeken, strips en graphic novels, maar ook boeken met weetjes en moppenboekjes.

De korte teksten, vele illustraties en meer ruimte op de pagina’s zorgen ervoor dat ook moeilijkere lezers makkelijker het boek oppakken. Het kind zal een prettige leeservaring hebben doordat hij/zij wordt meegenomen in het verhaal, leert van interessante feitjes en geniet van prachtige illustraties. En dat zorgt uiteindelijk voor meer leesplezier!

Bekijk meer artikelen over lezen en AVI

Wat is AVI en hoe wordt het AVI-niveau bepaald?

Veel kleuters kunnen al hun naam schrijven, of een aantal letters herkennen. Maar in groep drie begint het echte werk.. leren lezen. Een spannend en vaak ook leuk proces. Ontdek de leukste boeken voor beginnende lezers en lees alles over AVI.

Achtergrond
Lees meer

Strips lezen: goed voor de leesontwikkeling!

Tegenwoordig hoor je deskundigen steeds vaker zeggen dat strips lezen goed is voor kinderen. Marion van der Meulen, lees- en schrijfdeskundige, legt uit waarom.

Achtergrond
Lees meer

De leukste boeken voor gamers!

Urenlang gamen of een halfuurtje lezen? Met deze spannende, leuke en avontuurlijke boeken kiezen kinderen zeker weten voor het tweede! Deze boeken zijn speciaal bedoeld voor de gamefans die nooit lezen.

Tiplijst
Lees meer