Mijn zelfleesboek voor groep 5

Diverse auteurs

7 - 10 jaar
4 /5
Hardcover:
21,99
Altijd de laagste prijs
  • Op een leuke manier oefenen met lezen
  • Met veel bekende personages
  • Van AVI-niveau E4 tot E5

Samenvatting

Leuk zelfleesboek om te blijven oefenen met lezen in groep 5, met verhalen van E4 tot E5.

Samenvatting

Dit boek staat vol grappige
en spannende verhalen.
Ze gaan over monsters, ridders, kunst,
vakanties en nog veel meer.
Kies een fijn plekje en lezen maar!

Dit AVI meegroeiboek is speciaal voor iedereen in groep 5. Een fijne bundel vol herkenbare, vrolijke en fantasievolle verhalen van bekende schrijvers en tekenaars, zowel bestaand als nieuw. Leer lezen met Blitz, Floor, Mees Kees, Spekkie en Sproet, Vos en Haas en De piraten van hiernaast. De bundel is verdeeld in AVI E4, M5 en E5, zodat je een heel schooljaar lang met veel plezier kunt lezen.

Met verhalen van onder anderen Arend van Dam, Marjon Hoffman, Vivian den Hollander, Mirjam Oldenhave en Sylvia Vanden Heede en kleurrijke illustraties van Rick de Haas, Mark Janssen, Georgien Overwater, Juliette de Wit en Alex de Wolf.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 7 - 10 jaar
ISBN: 9789021682419
NUR: 287
Type: Hardcover
Auteur(s): Diverse auteurs
Prijs: 21,99
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 19-01-2022
Mijn zelfleesboek voor groep 5
Illustratie uit Mijn zelfleesboek voor groep 3 door Saskia Halfmouw

Zelfleesbundels

De leukste boeken om zelf te lezen

Als kinderen zelf leren lezen, kan het best lastig zijn om te ontdekken wat ze leuk vinden. Deze zelfleesboeken staan vol met verhalen over bekende personages, die ze van voorleesboeken kennen, én met grappige, spannende of mooie verhalen die speciaal voor de bundels zijn geschreven. Alle strips, moppen en verhalen sluiten aan bij de leefwereld en leeftijd van de kinderen, en met zoveel verschillende onderwerpen is er voor ieder kind wat wils. De bundels sluiten aan bij de groepen op school en lopen per bundel op in AVI-niveau: zo kunnen kinderen het hele jaar op hun eigen tempo en eigen niveau blijven lezen!
Lees verder

Gerelateerde artikelen

Klassiekers van Astrid Lindgren

Iedereen kent boeken van Astrid Lindgren. Lees verschillende achtergrondverhalen bij haar klassiekers en ontdek minder bekende titels in dit artikel!

Tiplijst
Lees meer

Reviews

Wendyblogt, Moeder (39 jaar) - 01-02-2022
Als je de cover ziet dan wordt je door de namen die erop staan al benieuwd naar de verhalen. Zo staan er verhalen in van onder andere Arend van Dam, Mirjam Oldenhave, Thijs Goverde, Jolanda Horsten, Rian Visser , Vivian den Hollander en Sylvia Vanden Heede. Er staan verschillende verhalen in onderverdeeld is AVI E4, M5 en E5. Elk verhaaltje is een stukje uit een eerder verschenen boek. Mocht je een verhaaltje leuk vinden, dan is de stap om het boek te gaan lezen natuurlijk niet zo heel groot. Het is een groeiboek wat van AVI E4 tot E5, zodat je er veel plezier van kunt hebben. Er staan veel bekende en ook wat minder bekende verhalen in het boek. Er is gebruik gemaakt van een wat groter lettertype zodat het fijn te lezen is. Bij elk verhaal staan mooie illustraties. De verhalen die in het boek staan zijn van bekende personages zoals Mees Kees, Ridder Roa, Blitz!, Jorrik de Ork, Spekkie en Sproet, Vos en Haas en Juf Juul. Het zijn stukjes van al gepubliceerde boeken. Misschien zijn het boeken die je niet zelf zou kiezen, maar na het lezen van dit boek er toch een andere kijk op hebt. Sommige verhalen zijn makkelijker te lezen als anderen. Zo worden er in Voetballen en Post uit het zuiden gebruik gemaakt van kortere zinnen. Waar er in andere teksten langere zinnen staan. Zo blijft het een uitdaging om de verhalen te lezen. Voor kinderen die nog niet zo sterk lezen zal dat succesgevoel aanmoedigend werken. Met deze bundel wil de uitgever het (leren) lezen leuk maken voor alle kinderen. Door alle verschillende soorten verhalen, met allerlei thema's, verschillende genres, verschillende hoofdpersonen en illustraties, moet er voor elk kind iets te vinden zijn wat ze leuk vinden. Deze bundel is speciaal gemaakt voor kinderen uit groep 5 (Nederland) of het derde leerjaar (België).