Ons kinderpanel blogt over de kookboeken van Karin Luiten!
Je kunt niet jong genoeg beginnen met koken. Dat vindt culinair journalist en koobabkboekenauteur Karin Luiten ook. Zij schreef Het grote kinderkookboek, een kookboek vol recepten voor kinderen, zonder pakjes en zakjes! De recepten uit dit boek zijn nu ook verkrijgbaar in losse kookboekjes: Vegetarisch, Pizza en Pasta en Bakken: zoet & hartig!
Wij vroegen ons kinderpanel om de boeken te testen. Zij zijn direct aan de slag gegaan, en dat heeft voor heel veel lekker eten gezorgd! Van nasi rolletjes en knakworstpasta tot kokospiramides. Benieuwd welke recepten er nog meer zijn gemaakt? Lees snel verder!
Het eerste kinderkookboek: Vegetarisch
Ella (10) over Vegetarisch
‘Ik heb gekozen voor het brood met het hartjes-ei. Het was best wel makkelijk om te maken. Het enige dat lastige was, was het hartje uit het brood snijden. Ik heb alles zelf gedaan, het was heel leuk om te doen. Het resultaat was ook heel erg lekker, het brood was lekker knapperig en het ei een beetje zacht. Smullen! De bieslook heb ik niet toegevoegd, want dat vind ik niet lekker. Ik denk dat ik dit voor Vaderdag ga maken, want mijn vader houdt van ei. Ik zou het boek aanraden aan mijn vriendinnen, want er staan veel lekkere recepten in. Het ziet er makkelijk uit. De tekeningen die er in staan, zijn grappig.’
Zara (11) over Vegetarisch
‘Ik heb Vegetarisch van Karin Luiten getest. Ik heb Nasi rolletjes met gebakken banaan gemaakt. De banaan en satésaus waren makkelijk om te maken, bij het wokken heeft mijn vader wel even geholpen. De stappen de je moet doen tijdens het koken zijn duidelijk beschreven waardoor het een stuk makkelijker wordt. Het is uiteindelijk heel goed gelukt met behulp van het kookboek en het was ook nog eens heel lekker! Het boek is erg duidelijk en heeft een mooie kaft. Ik zou deze zeker aan anderen aanraden zo dat zij ook zo’n geweldige kookervaring kunnen hebben.’
Lotta (10) over Vegetarisch
‘Ik heb voor het recept pitabroodjes gekozen, omdat ik dat altijd wel lekker vind. Het koken was niet moeilijk. Ik kon alles zelf en het was leuk om te maken. Het deeg was wel plakkerig! Het eindresultaat is erg mooi geworden en de broodjes waren heel lekker (er staat in het boek ook een lekker recept voor falafelballetjes wat er goed bij past). In het boek staan veel grapjes over groenten en het ziet er erg leuk uit. Ook wordt alles goed uitgelegd. Ik zou het zeker aanraden aan vriend(in) omdat het erg leuk en lekker was.’
Het tweede kinderkookboek: Pizza & Pasta
Pizza & Pasta
Iedereen is gek op pizza en pasta! Dus waarom zou je die niet eens zelf maken? Maar wordt het Italiaanse pizza of Turkse pizza? Spaghetti met ballen of lasagne...? Het is allemaal zo lekker!
Karin Luiten is bekend van de website 'Koken met Karin', en heeft al vele kookboeken op haar naam staan, waaronder de bekende serie 'Zonder pakjes & zakjes'.
De recepten in dit boekje verschenen eerder in 'Het grote kinderkookboek' van Karin Luiten.
Iedereen is gek op pizza en pasta! Dus waarom zou je die niet eens zelf maken? Maar wordt het Italiaanse pizza of Turkse pizza? Spaghetti met ballen of lasagne...? Het is allemaal zo lekker!
Karin Luiten is bekend van de website 'Koken met Karin', en heeft al vele kookboeken op haar naam staan, waaronder de bekende serie 'Zonder pakjes & zakjes'.
De recepten in dit boekje verschenen eerder in 'Het grote kinderkookboek' van Karin Luiten.
Ole (9) over Pizza & Pasta
‘Ik heb het recept ‘Knakworstpasta uit de oven’ gekozen, want het leek mij heel erg lekker. Het koken ging makkelijk want het aanwijzingen waren duidelijk en goed te volgen, ik had geen hulp nodig van mijn papa en mama, behalve met de oven die ging helaas even uit. Ik heb alle ingrediënten zelf online besteld, behalve de peper en boter die hadden we zelf al thuis. Ik begreep goed hoe groot de stukjes knakworst en paprika gesneden moesten worden. De blikopener hoefde ik niet te gebruiken want de blikjes hadden al zelf zo’n speciaal lipje. Het resultaat was heel erg lekker, ik heb er samen met mijn papa, mama en kleine zusje erg van gesmuld. Ik zou zeker tegen vriendjes en vriendinnetjes zeggen dat ze ook iets uit het boek zouden moeten koken want dan kan jij lekker zelf bepalen wat je vanavond eet en je kunt het ook nog eens zelf maken!’
Fenna (12) over Pizza & Pasta
‘Van het boek Pizza en pasta heb ik de snelle pizzabroodjes gekozen. Eerst sneed ik een afbakbroodje doormidden en daarna belegde ik hem, het was net alsof je een gewoon broodje belegde. Hij hoefde niet lang in de oven (slechts 8 minuten) en dus kon ik snel mijn pizzabroodje opeten. Ik vind het een makkelijk en snel gerecht, wat ook nog eens écht naar pizza smaakt en héél lekker is. De plaatjes in het boek vind ik grappig en leuk en de stappen zijn duidelijk en helder. Dit boek zou ik zeker aanraden aan een vriend(in), omdat het leuke recepten zijn die makkelijk te maken zijn!’
Kristnah (11) over Pizza & Pasta
‘Voor het Kinderpanel mocht ik een recept klaar maken uit het kookboek Pizza & Pasta van Karin Luiten. Ik heb gekozen voor een witte pizza, ik ben gek op Boursin. De pizza smaakte heerlijk, maar had wel iets langer in de oven mogen zitten, hij was dan ook iets dikker dan normaal… oeps!
Dit was de eerste keer dat ik het deeg ook zelf klaar had gemaakt, ik vond het nog best lastig om een ronde vorm te maken en de pizza dun uit te rollen. Daarna Boursin erop, wat champignons en plakjes spek… mmh. In het boekje stonden nog meer lekkere recepten, echt wel een aanrader!’
Het derde kookboek: Bakken zoet & hartig
Bakken zoet & hartig
Wat is er nou leuker dan je familie of je vrienden te trakteren op iets wat JIJ zelf gebakken hebt? Van hartige hapjes tot koekjes en cakejes, het is gegarandeerd smullen geblazen. Enne... neem er zelf ook een!
Karin Luiten is bekend van de website 'Koken met Karin', en heeft al vele kookboeken op haar naam staan, waaronder de bekende serie 'Zonder pakjes & zakjes'.
De recepten in dit boekje verschenen eerder in 'Het grote kinderkookboek' van Karin Luiten.
Wat is er nou leuker dan je familie of je vrienden te trakteren op iets wat JIJ zelf gebakken hebt? Van hartige hapjes tot koekjes en cakejes, het is gegarandeerd smullen geblazen. Enne... neem er zelf ook een!
Karin Luiten is bekend van de website 'Koken met Karin', en heeft al vele kookboeken op haar naam staan, waaronder de bekende serie 'Zonder pakjes & zakjes'.
De recepten in dit boekje verschenen eerder in 'Het grote kinderkookboek' van Karin Luiten.
Julia (8) over Bakken zoet & hartig
‘Vandaag gingen wij mijn lievelingseten maken, vissticks. Ik hou van bakken, dus als je dan zelf je lievelingseten kan maken, dan is dat superleuk. In het kookboek stond precies wat je nodig had en hoe je ze moest maken. Het was heel makkelijk om te doen. Ze waren heel goed gelukt en ze zagen er heel mooi uit. In het kookboek staan heel veel recepten. Ik heb nu al zin om jamkoekjes te maken of roze bramenkoeken. Maar de appeldino’s lijken mij ook erg lekker. Het boek ziet er leuk uit, het leest makkelijk, zonder moeilijke woorden en er staan veel plaatjes bij. Sommige plaatjes zijn grappig en andere plaatjes vertellen wat je moet doen. Dat is heel handig. Als je van bakken houdt is dit een héél leuk boek.’
Florine (9) en Veerle (10) over Bakken zoet & hartig
‘Uit het boek Bakken: zoet & hartig hebben wij de kokospiramides gekozen. Het bakken ging super goed! Alleen hadden we iets meer eieren nodig. dus was dat een beetje lastig. Maar de rest was wel makkelijk met het bakken! We hebben alles zelf gedaan en we hadden veel lol.
Het eindresultaat is super mooi geworden. Het was ook super lekker, want ze waren in no time op! We vonden het boek goed uitgelegd! Maar bij sommige recepten staat niet of het makkelijk of moeilijk is, dus zouden aanraden om dit met kleuren aan te geven. Bijvoorbeeld groen is heel makkelijk, oranje is middelmatig en rood is lastig! We raden het boek zeker aan, omdat het goed wordt uitgelegd, er lekkere gerechten en voor ons een aantal nieuwe gerechten in staan.’
Nine (10) over Bakken zoet & hartig
Ik heb de brownietaart met kersen gemaakt! Het is een makkelijk recept wat ik helemaal zelf heb kunnen maken. Het leuke is dat je ook niet lang hoeft te wachten voordat hij klaar is!! Deze brownie taart is rond in plaats van vierkant, dus een echte taart. De kersen maken het anders dan anders. Ik had het nog nooit zo geproefd, maar het is echt super lekker.. ik ga deze taart zeker nog eens maken en misschien probeer ik er dan wel weer iets anders door te doen, want dat kan volgens mij ook! Ik denk dat mijn vriendinnen dit ook wel willen proberen !
Andere leuke & lekkere kinderkookboeken
Maak kennis met de auteur
Karin Luiten
Karin Luiten heeft van haar hobby’s haar beroep gemaakt: ze kookt, schrijft en tekent de hele dag door. En dat terwijl ze ooit talen studeerde en daarna jarenlang werkte bij de opera en een tijdschriftenuitgeverij! Als hobby begon ze in 2005 haar eigen website, vol recepten en vrolijke illustraties, www.kokenmetkarin.nl . Dat bleek zo’n succes, dat ze haar baan h
Andere artikelen van het kinderpanel
Ons kinderpanel over Kun je gamen in de ruimte?
Ons kinderpanel las 'Kun je gamen in de ruimte?', het nieuwe boek van André Kuipers en Sander Koenen!
Ons kinderpanel over ‘Donderkat’
Ons kinderpanel las Donderkat van Thijs Goverde! Lees hier hun mening over het boek.
Ons kinderpanel over ‘Hoe ik per ongeluk ridder werd’
Onze leden van het kinderpanel over Hoe ik per ongeluk ridder werd. Ontdek of jij het boek ook moet lezen!
Ons kinderpanel over ‘Roljoch’
Ons kinderpanel heeft deze vakantie ook Roljoch gelezen, het debuut van Maarten Kuipers. Benieuwd wat zij van het boek vinden?
Mis geen enkel kinderboek of nieuwtje meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang elke twee weken nieuws, kinderboekentips en inspiratie!
Bedankt voor je inschrijving of aangepaste voorkeuren!
Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail waarin we je vragen je eventuele nieuwe aanmeldingen te bevestigen.
Het is mogelijk dat deze e-mail in je map ongewenste e-mail terecht komt.