Bram, Joep en Tygo lezen 'Schaduw'

Bram

Schaduw is de titel van dit prachtige en bloed slurpende boek geschreven door Timo Parvela en geïllustreerd door Pasi Pitkänen. Het begint de nacht voor kerst. Peter komt op bezoek bij een kerstman die nep lijkt te zijn.

Elk kind fluistert zijn wens voor kerst in de nep lijkende kerstman zijn oor. Peter heeft een wens die het leven van zijn beste vriendin kan redden namelijk dat Sara beter wordt, want die gaat sterven.

Peter denkt dat het influisteren van zijn wens tijdverspilling was en dat Sara binnenkort onder de grond ligt maar nee, die nacht komt er een stinkende elf die zich Elpio noemt hem met een voorstel tegemoet: Sara wordt weer beter in de ruil voor zijn schaduw.

Peter hoeft er niet lang over na te denken: natuurlijk geeft hij zijn schaduw op voor Sara, maar toch voelt hij zich er niet gemakkelijk bij om zijn schaduw weg te geven maar hij overweegt het en geeft Elpio zijn schaduw.

Dit verhaal was prachtig om te bekijken en om te lezen. En het leuke was: er zaten 2 verhalen in, de ene keer las je het vanuit de ogen van Peter en de andere keer weer vanuit Uudit haar ogen. Ik zou dit boek aan iedereen aanraden die van spanning, emotie en cliffhangers houdt.

Juliëtte

Toen ik de kaft zag, vond ik het gelijk spannend en dat werd het ook èn leuk èn avontuurlijk.

Sommige plaatjes zijn eng dus daar was ik een beetje bang voor, want eng is niet zo fijn. Maar het gekke is dat ik het boek juist gekozen heb door de plaatjes. De kaft is prachtig!

Peter geeft in het boek zijn schaduw weg… dàt zou ik nou nooit doen, ook voor oneindig veel euro niet. Dat is een stukje van jezelf en dat krijgt dan iemand anders. Moet ik niet aan denken brrr!

 

Tygo

Ik vond het een heel mooi boek. De illustraties zijn zeker weten heel mooi en ik vind het een spannend verhaal. Sommige mensen zijn schaduwen, net zoals Peters vriendin en de scheikundeleraar. Nu ik boek gelezen heb, zou ik mijn schaduw niet opgeven. Ik hoop dat het volgende deel snel uitkomt!

Joep

Schaduw gaat over Peter. Peter is wanhopig, want zijn beste vriendin is heel erg ziek. Wanneer een keer midden in de nacht wordt wakker, staat er een elf op zijn bed. Die doet hem een voorstel: Sara (zijn vriendin) kan weer beter worden, maar dan moet hij wel zijn schaduw inleveren. Hij neemt het voorstel aan. Maar dan blijkt dat je je schaduw toch vaker nodig hebt dan je denkt…

Ik vond Schaduw een heel tof boek! Het is een spannend verhaal met veel fantasie dat ook een beetje over kerst gaat. Peter, de hoofdpersoon, is een doodgewone jongen in de brugklas. Maar doordat hij zijn schaduw weggeeft, verandert alles en is hij opeens niet meer zo gewoon. Ik vind dat Peter erg dapper is, omdat hij iets durft weg te geven voor een vriendin. Ik weet niet of ik dat zou durven. De illustraties zijn echt te gek en zorgen dat je je het verhaal nog beter kan inbeelden. Er zijn veel spannende stukken. Vooral het stukje wanneer Peter in een andere wereld is met Hoempf en Boris, vond ik heel spannend. Er komt ook een deel 2 en daar ben ik erg benieuwd naar. Want ik wil heel graag weten hoe het verder gaat met Peter en zijn vrienden.

 

 

 

Meer van het Kinderpanel

Ons Kinderpanel leest ‘Sherlock Honds’

Ons kinderpanel las 'Sherlock Honds en het masker van de farao', het tweede deel van een supergrappige detective boordevol interactieve puzzels!

Kinderpanel
Lees meer

Ons Kinderpanel leest ‘Tien minuten verhaaltjes’

De boeken uit de serie "Tien minuten verhaaltjes…" bevatten grappige en korte verhalen voor kinderen om zelf te lezen. Ideaal voor het slapengaan of gewoon voor even tussendoor!

Kinderpanel
Lees meer