Ons Kinderpanel over 'Eiland van de magische dieren'

Otto (11)

Ik vond het een hele bijzondere omslag omdat je alleen de ogen van een dier zag, dat maakte mij nieuwsgierig om welk dier het ging, best mysterieus… Ik zou wel met dieren willen praten, maar dan alleen 1 op 1. Anders loop he door het bos en dan hoor je allemaal dieren .De scène dat Noel achterna gezeten wordt door een zwarte beer (Uko) op skikamp vond ik het spannendst. Mij zou het heel leuk lijken om een adelaar als vriend te hebben op de eilanden. Dat ik bijvoorbeeld aan de adelaar kan vragen hoe het is om in de lucht te kunnen zweven. Ik vond het einde van het boek het meest verrassend, maar je moet het zelf lezen om erachter te komen wat zo verrassend was! Ik zou dit boek aanraden voor kinderen die houden van fantasie, avontuur en spanning.

Immy (9)

Ik ben Immy en ik ben 9 jaar. Ik heb het boek Eiland van de magische dieren gelezen. Ik vond het een tof boek, want Noël (de hoofdpersoon) kon dieren horen praten. Noël gaat naar een geheim internaat, bij de magische dieren. En dat is heel spannend, hij leert heel veel nieuwe dingen en maakt echt spannende avonturen mee. Ik vond het leuk om dit boek te lezen, maar in het begin is Noël wel een beetje boos. Gelukkig wordt dat steeds minder! Wil je weten hoe het verder gaat? Dan moet je natuurlijk zelf het boek lezen!

Zaha (12)

Het omslag van het boek Eiland van de magische dieren sprak me meteen aan en is echt heel mooi. Je ziet niet vaak zo’n omslag met een doorkijkje erin. Achter het doorkijkje is natuurlijk een prachtig mooi magisch dier te zien. Het is een luipaard met helderblauwe ogen. In het boek staan ook tekeningen van dieren bij elk begin van een hoofdstuk. Heel mooi, in zwart-wit.
Het zou fantastisch zijn om met dieren te kunnen praten, dan kunnen we elkaar nog beter begrijpen. Nu is het altijd maar raden, hoewel je natuurlijk wel veel kunt zien aan lichaamshouding en gedrag. Maar met praten kunnen we nog veel meer vrienden met dieren worden. Het is ook grappig om de dieren te horen te praten. Ik vond dat heel leuk aan dit boek. Noël heeft contact met een schorpioen en een vogelspin. Ik vind dat enge dieren. Ik zou liever contact hebben met wat meer knuffelige dieren. Een varken vind ik grappig. Paarden hebben vast veel interessants te vertellen. Maar ik vond het in dit boek wel leuk om te lezen over een schorpioen en vogelspin, hoor. Ik zou het boek zeker aanraden om te lezen. Ik werd helemaal meegezogen in de wereld van Noël en het eiland van de magische dieren, dat doet de schrijver goed. Zij schrijft heel fijn.

Fay (10)

Ik vond het omslag van het boek heel erg mooi. Het omslag heeft een 3D-effect, door het gat in de kaft. De kleuren zijn mooi en het plaatje met de luipaard omgeven door een muurtje met bladeren ziet er heel gaaf uit. Ik zou supergraag met dieren willen praten, omdat ik dan heel veel vragen kan stellen. Bijvoorbeeld over hoe het is om een dier te zijn en vindt je het soms niet stom als je heel lang alleen bent. Ik vond het spannend toen de bewakers achter Noël aan zaten en dat Noël in het water sprong en de haaien hem naar de eilanden brachten. Ik zou zelf heel graag met honden willen praten, omdat ik ook een hond heb en ik ben heel nieuwsgierig naar het leven van honden en ik vind het ook gewoon leuk en bijzonder om met dieren te kunnen praten. Ik vond het meest verrassend dat er soms spannende stukjes in zitten waardoor ik nieuwsgierig werd hoe het verder ging. Dus daardoor kon ik maar niet stoppen met lezen. Ik zou het boek zeker aanraden aan iedereen en ik vind het boek ook super leuk omdat hij ook heel spannend is en ik hou zelf ook heel erg van spannende boeken dus als je van spannende boeken houdt is dit boek zeker iets voor jou.

Mauk (9)

Dit boek heeft een erg mooie omslag, ik vind het heel leuk dat er een soort ‘gat’ in de kaft zit waardoorheen je de luipaard kunt zien. Het boek is meteen vanaf het begin heel spannend en je wilt blijven lezen om te weten te komen hoe het verhaal verder gaat. Noël in het boek kan met dieren praten, dat zou ik ook wel willen! Het liefst praatte ik dan met de dieren om me heen. Zoals onze eigen kat Pip of een hond die je op straat tegenkomt. Maar het zou ook leuk zijn als je de dieren in de dierentuin kon verstaan. Ik vond het stuk dat Noël op het containerschip zat heel spannend, hij moest een lange reis maken en kon ieder moment ontdekt worden door de bemanning. Aan het einde van het boek moet Noël een test doen om te bewijzen dat hij goed genoeg is om toegelaten te worden op de speciale school, dit is ook een heel spannend stuk. Ik vind het leuk dat het verhaal nog niet af is, ik denk dat de schrijver nog wel een deel gaat schrijven. Dat boek zou ik dan ook graag willen lezen als het net zo spannend is.

Sybrich (12)

Ik ben erg enthousiast over dit boek. Toen ik de omslag van het boek zag, wilde ik het boek graag hebben. De kaft ziet er heel mooi en aantrekkelijk uit. Ik twijfelde eerst nog wel of het verhaal wel mijn smaak zou zijn. Maar toen ik begon te lezen, was mijn twijfel verdwenen. Het boek begint gelijk erg spannend en ik kon niet meer stoppen met lezen! Het boek blijft spannend, waardoor ik de hele tijd wilde doorlezen. Het boek is een ander soort verhaal dan ik meestal lees, maar het is wel een heel leuk verhaal en het voert je helemaal mee de andere wereld in. Noël is de hoofdpersoon in het boek. Hij ontdekt dat hij een bijzonder talent heeft, hij kan namelijk dieren horen praten. Dat lijkt me zelf ook heel vet, dan zou ik kunnen praten met mijn poezen. Dit boek is zeker een aanrader!

Daan (12)

De omslag van het boek is fantastisch mooi, hele mooie vormgeving. Het boek is heel vlot te lezen omdat het boek ingedeeld is in 3 delen en verschillende hoofdstukken. Niet enkel de omslag bevat mooie illustraties, maar ook in het boek komen mooie afbeeldingen voor. Ik zou heel graag met dieren kunnen praten om hen te kunnen begrijpen: wat willen ze of hebben ze pijn? Ook zou ik graag kunnen praten met mijn pony en mijn hond. Ik vond vooral de tocht naar het eiland van de magische dieren spannend. Het meest verrassende aan het boek vond ik toch wel de inhoud zelf, hoe kom je als auteur op het idee? Ik zou zeker het boek aanraden aan iedereen die houdt van avonturen en van dieren, het is een boek voor jongens en meisjes.

Ilse

Het begint al gelijk goed op het moment dat je het boek in handen krijgt. De buitenkant ziet er prachtig uit, ook met die doorkijk. Toen Noël op de boot zat en bijna werd betrapt vond ik een enorm spannend stuk in het boek, maar eigenlijk zitten er nog veel meer spannende stukken in het boek. Het lijkt mij heel leuk om met dieren te kunnen praten, omdat ik eigenlijk wel benieuwd ben wat ze denken. Het lijkt mij heel grappig om met een vogelbekdier te kunnen praten. Ze zien er niet heel erg slim uit en ik ben benieuwd of dat klopt. Het einde vond ik het meest verassend, maar waarom, dat kan ik niet vertellen. Het is een super leuk boek om te lezen, dus ik zou deze zeker iedereen aanraden.

Hanna (11)

Toen ik het boek kreeg vond ik vooral de omslag van het boek heel gaaf. Zoiets heb ik nog niet eerder gezien. Het boek gaat over een jongen Noël. Hij voelt zich altijd al een beetje anders dan anderen. Noël komt er op een dag achter dat zijn moeder eigenlijk zijn tante is en dat zijn echte moeder, Sonja, spoorloos verdwenen is. Noël hoort dierenstemmen in zijn hoofd. Dat zou ik zelf ook wel willen. Dan kan ik er achter komen wat dieren nu eigenlijk zelf willen in plaats van wat wij willen. In het boek zitten een paar spannende scènes. In het begin komt Noël vast te zitten in een klaslokaal en dat vond ik heel spannend. Op het eiland van de test gebeuren ook spannende dingen. Ik zou zelf graag met onze hond kunnen praten, ik ben zo benieuwd wat ze allemaal zegt als ze blaft. Het meest verrassende vond ik dat Noël toch leert hoe hij via zijn gedachten terug kan praten en het einde van het boek. Ik zou het boek zeker aanraden aan jongens en meisjes die van spannende en mysterieuze boeken houden.

Ole

Ik vond het echt een heel spannend boek, omdat je niet wist wat er precies zou gaan gebeuren.
De hoofdpersoon Noël raakte tijdens zijn opdrachten ook vaak gewond, waardoor het extra spannend was.
Het feit dat hij eerste dieren kon verstaan en later ook met ze leerde spreken vond ik heel leuk.
Het is een heel leuk boek over een jongen die naar een geheim eiland met alleen maar dieren erop gaat en uiteindelijk iets heel bijzonders over zijn moeder ontdekt, die hij nooit heeft gekend.Als je van spannende verhalen en van dieren houdt is dit echt een boek voor jou.

Over het boek

Eiland van de magische dieren - De ontsnapping - Gina Mayer & Clara Vath
Hardcover:
16,99

Eiland van de magische dieren - De ontsnapping

Gina Mayer & Clara Vath

Durf jij naar het eiland van de magische dieren?

Noël denkt dat hij gek wordt. Hij hoort dierenstemmen in zijn hoofd... Ze willen hem iets vertellen, maar kan hij ze vertrouwen? Een magere rat leidt hem stiekem aan boord van een containerschip. Dat is het begin van een levensgevaarlijke reis naar het geheime eiland van de magische dieren. Daar blijkt dat Noël een groot talent heeft – maar eerst moet hij daarmee leren omgaan. Een vogelspin en een giftige schorpioen maken hem wegwijs. Maar er zijn meer kinderen uitgenodigd op het eiland en de concurrentie is moordend. Noël kan niet terug naar huis, hij móét winnen. Overleeft hij de beproevingen en gevaren op het verborgen eiland?

‘Wow! Wat een goed, fantasievol verhaal. Spannende avonturen, tomeloze fantasie en veel cliffhangers waardoor je steeds wilt doorlezen. Dit boek heeft alle ingrediënten om een schot in de roos te zijn voor kinderen.’  – Stoerleesvoer.nl

Durf jij naar het eiland van de magische dieren?

Noël denkt dat hij gek wordt. Hij hoort dierenstemmen in zijn hoofd... Ze willen hem iets vertellen, maar kan hij ze vertrouwen? Een magere rat leidt hem stiekem aan boord van een containerschip. Dat is het begin van een levensgevaarlijke reis naar het geheime eiland van de magische dieren. Daar blijkt dat Noël een groot talent heeft – maar eerst moet hij daarmee leren omgaan. Een vogelspin en een giftige schorpioen maken hem wegwijs. Maar er zijn meer kinderen uitgenodigd op het eiland en de concurrentie is moordend. Noël kan niet terug naar huis, hij móét winnen. Overleeft hij de beproevingen en gevaren op het verborgen eiland?

‘Wow! Wat een goed, fantasievol verhaal. Spannende avonturen, tomeloze fantasie en veel cliffhangers waardoor je steeds wilt doorlezen. Dit boek heeft alle ingrediënten om een schot in de roos te zijn voor kinderen.’  – Stoerleesvoer.nl

Lees meer