Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Woezel & Pip

Woezel & Pip

Ontdek hier de mooiste Woezel & Pip-verhalen, geef de Tovertuin kleur met onze kleurplaten en lees meer over de bedenkster van Woezel & Pip – Guusje Nederhorst.

Kom je spelen?
Woezel en Pip zijn beste vriendjes. Ze leven, lachen en spelen samen in de Tovertuin. Hier beleven ze leuke en spannende avonturen met Buurpoes, Molletje en Vlindertje.

Tante Perenboom en de Wijze Varen houden altijd een ouderlijk oogje in het zeil. Zij zorgen voor de regels en leren de vriendjes alles wat ze nog niet wisten. In de Biblioboom en overal waar avontuur lonkt.

Woezel & Pip creëren een fijne belevingswereld voor kind én ouder die warm, liefdevol en veilig is. Een plek vol ontdekkingen die straalt van geluk. Een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en waar iedereen welkom is.

Met de komst van de nieuwe Woezel & Pip Baby-collectie groeien, rennen en ontdekken de hondjes vanaf de geboorte met kindjes mee.

Want kinderen zijn de allermooiste mensen die bestaan. De leukste ook. En de liefste. Maar ook de slimste en zeker de grappigste. Ze reageren van hart naar hart. Woezel & Pip en hun vriendjes weten dat en rennen, ontdekken, spelen, lachen en lezen het liefst elke dag met alle kinderen mee.

Ga jij met ze mee?

Woezel & Pip

Woezel & Pip
Woezel
Woezel is gek op rennen, graven en de taart van Tante Perenboom. Maar het meeste houdt hij van Pip!
Woezel & Pip
Pip
Pip is Woezels beste vriendin. Ze is dapper, stoer en altijd op zoek naar nieuwe avonturen.
Woezel & Pip
Charlie
Charlie is het kleine neefje van Woezel en Pip. Hij trapt de grootste lol in de Tovertuin!
Woezel & Pip
Buurpoes
Buurpoes houdt van luieren in de zon, knuffelen en… kattenkwaad uithalen!
Woezel & Pip
Tante Perenboom
Tante Perenboom is iedereens lievelingstante. Ze is lief, weet voor alles een oplossing en bakt de lekkerste perentaart.
Woezel & Pip
Molletje
Molletje is een vaste bewoner van de Tovertuin en beleeft de allerleukste avonturen met Woezel & Pip.
Woezel & Pip
De Wijze Varen
De Wijze Varen is, zoals zijn naam al doet vermoeden, heel slim. Hij leert Woezel, Pip en hun vriendjes allerlei belangrijke dingen.
Woezel & Pip
Vlindertje
Vlindertje is een van de vriendjes van Woezel en Pip. Ze fladdert vrolijk door de Tovertuin.

Auteur/illustrator

Guusje Nederhorst

Guusje Nederhorst

Woezel & Pip is ontstaan uit de grenzeloze liefde die schrijfster Guusje Nederhorst voor kinderen en dieren koesterde.

Haar grootste droom was het creëren van een universum waarin alle kinderen geborgen en geliefd groot mogen groeien. Van gelukkige kleine mensjes naar gelukkige grotere mensen. Een plek waar iedereen helemaal eigen mag zijn en alle ruimte krijgt om stap voor stap en lach voor lach de wereld te ontdekken.

Die droom werd werkelijkheid met het eerste Woezel & Pip-verhaal, dat al snel een bestseller bleek. De wereld van Woezel & Pip sluit bijna vijftien jaar later nog steeds een op een aan bij de belevingswereld van kinderen.

Hiermee werd de Tovertuin die Guusje al in 2003 creëerde er een van – en voor iedereen. Een plek waarin kindjes lief en respectvol leren te zijn. Voor zichzelf, voor hun vriendjes en hun omgeving.

Knutselen en kleuren met ...

Inspiratie

Ga op vakantie met Woezel & Pip!
Nieuws
Ga op vakantie met Woezel & Pip!

De vakantie staat al bijna voor de deur! Woezel & Pip gaan op vakantie is een vrolijk boek in de vorm van een reiskoffertje. Ideaal...

Magisch voorleesverhaal voor het slapen gaan
Nieuws
Magisch voorleesverhaal voor het slapen gaan

Land van je ogen dicht is een prachtig nieuw voorleesboek van Woezel & Pip. Lees dit betoverende verhaal samen voor het slapengaan. Met Land van je...

De natuur ontdekken met Woezel & Pip
Nieuws
De natuur ontdekken met Woezel & Pip

Groeien en bloeien Je kind ontdekt met de vriendjes uit de Tovertuin wat er allemaal in de natuur gebeurt, het hele jaar rond. Kinderen leren,...

Stop, hou op! Toegankelijk prentenboek over pesten
Nieuws
Stop, hou op! Toegankelijk prentenboek over pesten

Wat doe je als je kindje gepest wordt of misschien zelf een ander kind pest? Hoe pak je een moeilijk en gevoelig onderwerp als dit...

Nieuwste titel in de babylijn van Woezel & Pip
Nieuws
Nieuwste titel in de babylijn van Woezel & Pip

Baby’s eerste boekjes  is de nieuwste titel in de babylijn van Woezel & Pip. Baby’s eerste boekjes is een luxe geschenkdoos met vier vrolijke kartonboekjes, speciaal...

Woezel & Pip - Mijn eerste Engelse woordjes

Woezel & Pip gaan op ontdekkingsreis! Ga met ze mee en leer onderweg Engelse woordjes aan de hand van de voorwerpen die jullie tegenkomen. Engelse woordjes leren was nog nooit zo leuk!

Woezel & Pip - Op zoek naar de sloddervos

Verrassing! Charlie, het kleine neefje van Woezel en Pip komt logeren. De Wijze Varen is bijna jarig, dus het is groot feest! Maar dan blijkt het cadeau spoorloos verdwenen. Komt het soms door… de Sloddervos?

Woezel & Pip - Ik vind jou zo lief

Het is een mooie dag in de Tovertuin. Woezel wil al zijn vriendjes vertellen hoe lief hij ze vindt. Maar de allerliefste is toch wel… Pip!

In de klas