Het-knettergekke-plan-van-Noor-en-Mila
Hanne Snel

Hanne Snel

Hanne Snel is op 2 maart 1990 geboren in een knus flatje in Wageningen. En, zoals het verhaal van veel illustratoren begint: ze was als kind al gek op tekenen. Op de basisschool kreeg ze regelmatig op haar falie omdat ze de kantlijnen van haar schriftjes vol priegelde. Op de middelbare school ruilde ze haar creaties regelmatig met een klasgenootje voor posters van haar crush Orlando Bloom.
Toch ging ze na de middelbare school Spaanse Taal & Cultuur studeren. Daar besefte ze (een beetje te laat) dat haar hart toch echt bij het tekenen lag. Toen ze na haar studie stage liep op de redactie bij Uitgeverij Leopold en Ploegsma en daar ontdekte: ‘Er zijn mensen 24/7 met kinderboeken bezig, en die doen dat voor hun baan!’ viel opeens alles op zijn plek. Hanne deed haar opengevallen mond dicht, pakte haar kroontjespen weer op en ontwikkelde haar eigen losse, zwierige maar bovenal vrolijke stijl. Inmiddels heeft ze al meerdere boeken geïllustreerd voor verschillende uitgeverijen, zoals de serie Maffe Meester Daan . Voor Leopold illustreerde Hanne Help! Een klas zonder meester en Het knettergekke plan van Noor en Mila . Ze staat alweer in de startblokken voor nog veel meer leuks!

Hanne woont inmiddels in Elst, samen met haar man Roel (die véél knapper is dan Orlando Bloom), zoontje Teije (2017) en dochtertje Fiore (2020). Tekenen doet ze in haar ateliertje op zolder. Inspiratie krijgt ze vaak tijdens geroutineerde dingen. Een veelgehoorde uitspraak is dan ook: ‘Daar moet ik eens even over douchen.’
Lees meer