Kaatje Vermeire

Kaatje Vermeire

Kaatje Vermeire (1981) koos voor een opleiding Grafische en Reclamevormgeving aan het KASK (Gent). Gegrepen door illustratie en experiment deed ze daarna een opleiding Vrije Grafiek, waarin ze de eindeloze en grensverleggende mogelijkheden van de grafische druktechnieken (houtsneden, etsen etc.) ontdekte. Sinds 2008 illustreert Kaatje prentenboeken (waarvan er inmiddels reeds vele in het buitenland vertaald zijn).
Naar aanleiding van de expositie Monet – Tuinen van verbeelding (12/10/2019 – 2/2/2020) ontstond haar meest recente boek In de Tuin van Monet , in opdracht van Kunstmuseum Den Haag en Uitgeverij Leopold, dat ze zelf schreef en illustreerde.

Overal en voortdurend is Kaatje haar werkmateriaal bij elkaar aan het sprokkelen. Haar atelier is een ‘netjes geordende’ papieren vuilnisbelt. Door herschikking en combinatie van verf-, teken-, en grafische technieken probeert ze deze zorgvuldig gekozen materialen te verwerken tot ongewone maar sprekende beelden, vol spanning en laagjes. Haar grootste inspiratiebron vormt de natuur en de mensen in haar nabije omgeving. Als ze niet aan het werk is, dwaalt ze graag rond op (on)bekende plekken, in boeken, tussen kookpotten, op de planken en andere universa… Het liefst van al zwemt ze als een vis vrij in de open zee. Zie ook www.kaatjevermeire.be
Lees meer