In de tuin van Monet

4 - 11 jaar
5 /5
Hardcover:
16,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Kunstprentenboek in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag over kunstenaar Monet.

Samenvatting

Water. Licht. Kleur...
Zoveel inspiratie voor een leven lang schilderen.
Monet legt er een tuin voor aan.
Zijn tuin wordt zijn leven.

Claude Monet (1840–1926) was verliefd op zijn tuin. Van zijn waterlelies schilderde hij meer dan tweehonderd doeken. Zo spiegelt de blauwe regen voor altijd in zijn vijver.

Vanaf het begin van zijn carrière schilderde Monet het liefst buiten. In 1883 verhuisde hij met zijn familie naar het kleine dorp Giverny. Hij genoot van het leven in de natuur. Beïnvloed door wat hij zag op zijn reizen – van de kleurvlakken van de Hollandse bollenvelden tot de romantische weelderigheid van de Italiaanse bloemenriviera – beplantte hij zijn tuin voor een overweldigende bloei van voorjaar tot herfst. In goede en moeilijke tijden was dit stuk grond zijn anker. Hij vond er vrede en zo werd de tuin een spiegel van zijn eigen ziel.

Genomineerd voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis 2021.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 4 - 11 jaar
ISBN: 9789025878221
NUR: 217
Type: Hardcover
Auteur(s): Kaatje Vermeire
Prijs: 16,99
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 09-10-2019
In de tuin van Monet - Kaatje Vermeire
Maurits Muis en Rembrandt - Ingrid en Dieter Schubert

Kunstprentenboeken

Kunstprentenboeken

Kunst laat je op een andere manier naar de wereld kijken. Van kunst geniet je met je hoofd en met je hart. Deze boeken laten je de mooiste dingen ontdekken. Hoe een arm weesmeisje de meest beroemde modeontwerpster ter wereld werd… Hoe je het geluid van een trein zichtbaar kunt maken… Hoe een muis door de tijd reist en Rembrandt leert kennen… Hoe je een schilderij maakt voor je moeder tussen de sterren… Reis door Hollandse landschappen en de raadselachtige wereld vol gezichtsbedrog van Escher… Geniet van kleur in de tuin van Monet en ga mee op avontuur in de fantastische wereld van Jeroen Bosch… Lees de gekste weetjes over kleuren en laat je aanspoelen op een eiland… Breng midden in de oorlog sinaasappels naar Mondriaan in New York… De verhalen in deze boeken laten je niet meer los!
Lees verder

Reviews

nicole, Leerkracht (56 jaar) - 05-11-2019
prachtige illustraties van Kaatje Vermeire,origineel,mooie kleuren,net of je in de tuinen van Monet loopt!Een aanrader