Vind voor elk kind het perfecte boek

Home » Auteurs » Linda Dielemans

Linda Dielemans

Linda Dielemans (1981) is haar hele leven al gek op verhalen. Om ze te lezen, te zien of te horen, maar vooral ook om ze zelf te verzinnen. Haar hoofd zit er helemaal vol mee. En dat komt goed uit. Want naast schrijver is ze ook archeoloog. Dat betekent dat ze in de grond op zoek gaat naar spullen die mensen daar heel lang geleden hebben achtergelaten. Om aan de hand van die spullen iets te kunnen zeggen over het leven van vroeger, heb je natuurlijk wetenschap nodig. Maar verhalen zijn bijna net zo belangrijk!
Linda schreef eerder de boeken Zomerwoud (2013) en Geestenkrijger (2016). Het zijn avontuurlijke, spannende verhalen die zich afspelen in de steentijd en de bronstijd, duizenden jaren geleden. Schaduw van de leeuw, over een ijstijdmeisje met bijzondere dromen, is Linda’s eerste boek bij Leopold, en het is meteen genomineerd voor de Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury 2019 in de categorie 10-12 jaar.

Linda Dielemans

Inspiratie met Linda Dielemans

Kinderjury 2019: nominaties bekend
Prijzen & nominaties
Kinderjury 2019: nominaties bekend

De genomineerden voor de Kinderjury 2019 zijn bekend! Maar liefst duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar stemden op hun favoriete boeken tijdens de...