Beer is nooit alleen
Marc Veerkamp
Maria Heijdendael

Marc Veerkamp

MARC VEERKAMP Marc Veerkamp werd in 1971 geboren in Alkmaar. Als jongetje wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Toch voelde hij wat koudwatervrees: kan ik het wel? Daarom koos hij in eerste instantie voor de PABO. Hij besefte echter al snel dat hij de verhalen die hij voorlas in zijn stageklas liever zelf schreef.
Marc begon als journalist, gespecialiseerd in pedagogische onderwerpen. Tijdens zijn loopbaan verlegde hij zijn focus naar fictie. Tegenwoordig werkt Marc vooral voor film, televisie en theater. Zo maakte hij ruim 17 jaar deel uit van het schrijfteam van SESAMSTRAAT. De laatste tijd legt hij onder meer toe op animatiefilms. Hij schreef o.a. mee aan THE 3 D MACHINE (cartoons voor Nintendo), de stop-motionserie GEORGE & PAUL en DE TAND DES TIJDS, de eerste geanimeerde Telefilm.
Marc maakt deel uit van de artistieke kern van Theater Terra. Voor dit poppengezelschap bewerkt hij bekende boeken (o.a RAAD EENS HOEVEEL IK VAN JE HOU) of geeft hij een eigen draai aan klassieke verhalen, zoals SNEEUWWITJE. Voor volwassenen bewerkte hij onder meer de roman CONTRAPUNT van Anna Enquist en de bestseller MA van Hugo Borst voor het toneel. Hij schrijft ook originele toneelteksten, zoals DE GROOTSTE HELFT, over de gevolgen van een scheiding.
Marc schrijft ook boeken. Eerder publiceerde hij een jeugdboek over KONING ARTHUR. Met filmjournalist Bart Juttmann werkt hij aan EN HET WOORD WERD BEELD, een boek over de totstandkoming van klassieke films en televisieseries.
En dan is er het prentenboek Beer is nooit alleen , waarvoor hij in nauwe samenwerking met illustrator Jeska Verstegen het verhaal bedacht en zocht naar de juiste woorden om dat te vertellen.
Lees meer