Petra van Helden

Petra van Helden

Petra van Helden (1978) groeide op als oudste in een gezin met vier dochters. Thuis werd er veel voorgelezen (De kinderen van Bolderburen, De geheime tuin). In de kerk hoorde ze Bijbelverhalen en op de (vrije)school waar ze naartoe ging, werden veel verhalen verteld over verschillende culturen. Petra luisterde graag naar verhalen en ze vond het interessant om over andere culturen en godsdiensten te leren. Na de middelbare school las ze uit nieuwsgierigheid de Koran. De Koranteksten maakten zo’n diepe indruk op haar, dat ze besloot moslim te worden.
Petra studeerde Religie en Levensbeschouwing aan de VU in Amsterdam. Sinds 2005 werkt ze als docent aan de Hogeschool iPabo (interreligieuze Pabo). Naast het vak godsdienst/levensbeschouwing geeft ze lessen leesbevordering en cultuureducatie.
Petra zet zich in voor het lezen van verhalen (thuis en op school) omdat ze vindt dat verhalen onderling begrip tussen verschillende levensbeschouwingen mogelijk maken.
Lees meer

Artikelen over Petra van Helden

Lesvideo’s bij ‘Mohammed’ – Petra van Helden

Bekijk de lesvideo's voor het boek 'Mohammed' van Petra van Helden! Op die manier leer je de verhalen van de profeet nog beter kennen. Perfect om thuis te kijken of voor in de klas.

Achtergrond
Lees meer