Sylvia Weve

Sylvia Weve

Sylvia Weve is geboren in 1954, te Utrecht en opgegroeid in Roosendaal (Noord Brabant). Ze deed de Kunstacademie (Afdeling grafische vormgeving) in Arnhem en woont in Amsterdam.
Sylvia heeft meer dan 100 boeken geïllustreerd. Haar illustraties staan o.a. in Grote helden van Rindert Kromhout.

‘Ik kreeg op de lagere en de middelbare school altijd slechte cijfers voor tekenen. Vanaf mijn tiende jaar nam ik tekenlessen bij verschillende kunstenaars, totdat ik naar de kunstacademie ging.
In 1998 ben ik begonnen met schilderlessen. Sinds 1976 illustreer ik kinderboeken, maar ik werk ook voor kranten, tijdschriften, voor televisie, stichtingen en reclamebureaus. Ik maak boekomslagen en ik heb platenhoezen en een cd-rom gemaakt.
'Tekenen en illustreren is ook mijn hobby. Ik werk het liefst overdag, heel gewoon, op mijn eigen atelier bij het geluid van de televisie die de hele dag aanstaat èn het geluid van de treinen die over het dak heen rijden. Ik geniet van de afwisseling van het illustreren van kinderboeken en het illustreren van artikelen voor volwassenen. De combinatie maakt het werk afwisselender, spannender.
Wat kinderboeken betreft maak ik het liefst illustraties voor kinderen vanaf een jaar of acht. Mijn ideeën haal ik uit de teksten die ik krijg én door goed om me heen te kijken. Soms doe ik heel lang over een illustratie, soms heel kort. Waar dat aan ligt, weet ik niet. Kunstenaars die ik bewonder zijn Tomi Ungerer, Quentin Blake en Picasso. Mijn lievelingsboek was vroeger Bobo de aap.
Van heel veel boeken uit mijn kindertijd kan ik me de tekeningen nog heel goed herinneren, maar ik ben de titels vergeten.’
Lees meer