Het levende hoofd

9 - 99 jaar
Hardcover:
20,99
Altijd de laagste prijs
  • Van bekroond kinderboekenschrijfster Els Pelgrom
  • Prachtige illustraties
  • Bijzonder avontuur van een gekko en een oude vrouw

Samenvatting

Nieuw, bijzonder jeugdboek van Els Pelgrom, met prachtige illustraties van Sylvia Weve

Samenvatting

Na vijftien jaar stilte verschijnt er een nieuw jeugdboek van Els Pelgrom: Het levende hoofd. Gouden Penseel-winnaar Sylvia Weve maakte er schitterende illustraties bij. Els Pelgrom genoot in de vorige eeuw veel bekendheid door prijswinnende jeugdromans als Kleine Sofie en Lange Wapper, De kinderen van het achtste woud en De eikelvreters.

Gekko woont al een tijdje in het huis van een oude vrouw wanneer hij in de slaapkamer een kaal hoofd ontdekt. Het hoofd ligt in bed en leest boek na boek terwijl het de bladzijden met een stokje in zijn mond omslaat. Op een dag, als de gekko naar het bed kijkt, schrikt het hoofd wakker uit een droom die hem verdrietig maakt. Voor het eerst voelt de gekko iets van medelijden en hij gunt het hoofd één wens. Dat is het begin van een reeks avonturen waarin het hoofd kennismaakt met Het Leven en de gekko zijn nieuwe vriend moet zien te behoeden voor allerlei kleine en grote gevaren…

In 2022 is het zestig jaar geleden dat Els Pelgrom debuteerde. Haar werk is bekroond met veel belangrijke prijzen, waaronder de Gouden Griffel, de Zilveren Griffel, de Deutscher Jugendliteraturpreis en de Theo Thijssen-prijs. Illustrator Sylvia Weve (bekend van o.a. Doodgewoon en Uit elkaar) won eveneens veel prijzen, waaronder een Gouden Penseel, de Woutertje Pieterse Prijs en de Max Velthuijs-prijs voor haar oeuvre.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 9 - 99 jaar
ISBN: 9789024597277
NUR: 282
Type: Hardcover
Auteur(s): Sylvia Weve
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 272
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Verschijningsdatum: 02-06-2022

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer