Wouter Klootwijk

Wouter Klootwijk

Wouter Klootwijk (1945) is bekend als journalist en programmamaker. Hij maakte o.a. de televisieprogramma’s Keuringsdienst van Waarde , Klootwijk aan Zee en De Wilde Keuken . Daarnaast schrijft hij columns voor o.a. Het Parool , De Gelderlander , De Gooi- en Eemlander , De Leeuwarder Courant , Dagblad van het Noorden , NRC Handelsblad en een radiocolumn voor Vroege Vogels . In 1994 ontving Wouter Klootwijk de Kinderboekwinkelprijs voor Het erf van de oom van Adri .
In 2017 schreef hij Anne, het paard en de rivier , over een meisje dat onbevangen de wijde wereld ingaat. Het werd bekroond met een Vlag en Wimpel van de Penseeljury en Bekroond tot een van de Best Verzorgde Boeken. In 2019 verscheen Naar de overkant , waarin twee kinderen die elkaar aan de overkant van een rivier zien een manier bedenken om elkaar te kunnen bereiken. Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel. Beide boeken werden geïllustreerd door Enzo Pérès-Labourdette.
Lees meer

Artikelen over Wouter Klootwijk

Interview met Wouter Klootwijk en Enzo Pérès-Labourdette

Anne, het paard en de rivier is bekroond tot een van de Best Verzorgde Boeken van 2017. Het boek is geschreven door Wouter Klootwijk. Samen met de prachtige illustraties van illustrator Enzo Pérès-Labourdette is het verhaal een prachtig kinderboek geworden. Reden genoeg voor een kort interview met de schrijver en de illustrator.

Interview
Lees meer