Cristóbal Balenciaga

de jongen die droomde van haute couture

5 - 10 jaar
Hardcover:
16,99
Altijd de laagste prijs
  • Kunstprentenboek voor alle leeftijden
  • Over meestercouturier Cristóbal Balenciaga
  • Met prachtige illustraties van Sanne te Loo

Samenvatting

Prachtig kunstprentenboek over de inspiratiebron van vele modeontwerpers van nu: Cristóbal Balenciaga. Voor alle leeftijden.

Samenvatting

Cristóbal groeit op in het kleine Baskische vissersplaatsje Getaria. Zijn moeder naait voor een rijke dame die daar de zomer doorbrengt. In haar huis ziet hij prachtige kunst en de mooiste kleding, gemaakt in de hoofdstad van de mode: het verre Parijs. Hij kan er niet genoeg van krijgen en op een dag trekt hij de stoute schoenen aan. Cristóbal vraagt de marquesa of hij een jurk voor haar mag maken...

Cristóbal Balenciaga (1895–1972) was de grootste couturier van zijn tijd. Christian Dior noemde hem ‘de meester van ons allemaal’ en Coco Chanel zei dat hij de enige van hen was die zelf alle facetten van het vak beheerste. Toen hij met pensioen ging, waren zijn beroemde klanten in de rouw. Maar zijn bijzondere vormen inspireren nog altijd nieuwe generaties van ontwerpers.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 5 - 10 jaar
ISBN: 9789025883638
NUR: 217
Type: Hardcover
Auteur(s): Sanne te Loo
Prijs: 16,99
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 21-09-2022
Cristóbal Balenciaga
Maurits Muis en Rembrandt - Ingrid en Dieter Schubert

Kunstprentenboeken

Kunstprentenboeken

Kunst laat je op een andere manier naar de wereld kijken. Van kunst geniet je met je hoofd en met je hart. Deze boeken laten je de mooiste dingen ontdekken. Hoe een arm weesmeisje de meest beroemde modeontwerpster ter wereld werd… Hoe je het geluid van een trein zichtbaar kunt maken… Hoe een muis door de tijd reist en Rembrandt leert kennen… Hoe je een schilderij maakt voor je moeder tussen de sterren… Reis door Hollandse landschappen en de raadselachtige wereld vol gezichtsbedrog van Escher… Geniet van kleur in de tuin van Monet en ga mee op avontuur in de fantastische wereld van Jeroen Bosch… Lees de gekste weetjes over kleuren en laat je aanspoelen op een eiland… Breng midden in de oorlog sinaasappels naar Mondriaan in New York… De verhalen in deze boeken laten je niet meer los!
Lees verder

Gerelateerde artikelen