Geheimen passen niet in een verhuisdoos

11 - 15 jaar
4 /5
Hardcover:
15,99
Altijd de laagste prijs
E-book:
9,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Gevoelige, indringende jeugdroman over misbruik. Vanaf 11 jaar.

Samenvatting

Wat als... ik het gewoon zou zeggen? Papa, mama en Jesse, ik roep iedereen bij elkaar, met z’n allen rond de tafel. Ik zie mezelf zitten in de nieuwe woonkamer. Ik hoor mijn eigen ademhaling, veel te hard. Mijn stem klinkt zacht. Ik zeg: ik moet jullie iets vertellen. Vere is verhuisd. Een nieuwe woonplaats, een nieuw huis, een nieuwe school, een nieuw kapsel, een nieuwe beste vriendin, een nieuw gevaarlijk spel. Is dat genoeg om te vergeten wat er in het oude huis is gebeurd?
Is tweehonderdvijftig kilometer ver weg genoeg om opnieuw te kunnen beginnen? Wat moet je doen als je een geheim hebt waar je met niemand over kunt praten?

Wat als... ik het gewoon zou zeggen? Papa, mama en Jesse, ik roep iedereen bij elkaar, met z'n allen rond de tafel. Ik zie mezelf zitten in de nieuwe woonkamer. Ik hoor mijn eigen ademhaling, veel te hard. Mijn stem klinkt zacht. Ik zeg: ik moet jullie iets vertellen.

Vere is verhuisd. Een nieuwe woonplaats, een nieuw huis, een nieuwe school, een nieuw kapsel, een nieuwe beste vriendin, een nieuw gevaarlijk spel. Is dat genoeg om te vergeten wat er in het oude huis is gebeurd? Is tweehonderdvijftig kilometer ver weg genoeg om opnieuw te kunnen beginnen? Wat moet je doen als je een geheim hebt waar je met niemand over kunt praten?
Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 11 - 15 jaar
ISBN: 9789025876715
NUR: 283
Type: Hardcover
Auteur(s): Marike Goslinga
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 152
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 14-03-2019

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 11 - 15 jaar
ISBN: 9789025876722
NUR: 283
Type: E-book
Auteur(s): Marike Goslinga
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 14-03-2019
Geheimen passen niet in een verhuisdoos - Marike Gosliga

Gerelateerde artikelen

Duik in de dagboeken uit ‘Oorlog in inkt’

Op deze pagina bekijk je fragmenten uit de originele dagboeken van 'Oorlog in inkt', fotomateriaal en extra informatie over de dagboekschrijvers en hun bijzondere verhaal.

Achtergrond
Lees meer

75 jaar vrijheid & jeugdboeken over de oorlog

Maak de viering van 75 jaar vrijheid extra invoelbaar door met kinderen over de Tweede Wereldoorlog te lezen. Wij raden deze jeugdboeken over de oorlog aan.

Interview
Lees meer

Interview Lijfboek voor powergirls

Seksuologe Sanderijn van der Doef schrijft boeken over seksualiteit voor kinderen van alle leeftijden. Ontdek het boek 'Lijfboek voor powergirls' en lees het interview met haar in dit artikel!

Interview
Lees meer

Reviews

Kirsten, Kind (11 jaar) - 29-01-2020
Het boek gaat over een meisje dat is verhuisd en ze draagt een geheim met zich mee. Het duurt best wel lang voordat je leest wat het geheim is. Daardoor wilde ik het boek snel lezen zodat ik wist wat het geheim was. Ik vond het erg leuk om te lezen!!

Mare, Boekliefhebber (11 jaar) - 16-08-2019
Ik vind dit boek spannend omdat ze aan het begin vertelt dat ze een geheim heeft en het blijft heel lang geheim. Ik vind dat de hoofdpersoon stoer is en dat ze een rijke fantasie heeft. Ook vind ik dat de hoofdpersoon erg duidelijk is, ik vind het alleen jammer dat het geheim niet duidelijk gezegd wordt. Ik vind de afbeeldingen op de voorkant en in het boek goed gekozen. Ze hebben echt te maken met het verhaal en de plaatjes zijn duidelijk. Ik zou het boek wel aanraden omdat ik het een spannend en mooi boek vind. Je blijft nieuwsgierig naar het geheim.

Daniek, Kind (10 jaar) - 14-07-2019
Het is een leuk boek, maar een beetje raadselachtig. Op de achterkant staat: Wat als... ik het gewoon zou zeggen? Papa, mama en Jesse, ik roep iedereen bij elkaar. Ik zie mezelf zitten in de nieuwe woonkamer. Ik hoor mijn ademhaling, veel te hard.Mijn stem klinkt zacht. Ik zeg: ik moet jullie iets vertellen. Het is een boeiende samenvatting, dacht ik toen ik het las. Alleen kon ik in het verhaal niet echt lezen wat nu dat geheim was. En soms gaat een beetje van de hak op de tak ( iets vertellen en dan opeens over iets anders praten). Verder was het boek heel leuk en best wel spannend.