Groene helden van het dierenrijk

8 - 99 jaar
Hardcover:
16,99
Altijd de laagste prijs
  • Passend bij het thema van de Kinderboekenweek 2022
  • Interessant vrolijk non-fictieboek
  • Prachtige kleurrijke illustraties

Samenvatting

Verrassende en vrolijke non-fictie over dieren en hun knappe klimaatacties – perfect voor de Kinderboekenweek 2022!

Samenvatting

In Groene helden van het dierenrijk van Lotte Stegeman en Marieke ten Berge (ill.) lees je alles over dieren die op hun manier de klimaatverandering tegengaan. Een vrolijk non-fictieboek dat perfect past bij het thema van de Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen. Een hoop mensen doen van alles om beter voor de aarde te zorgen. Maar wist je dat veel dieren minstens zulke grote helden zijn? Walvissen slaan reusachtige hoeveelheden CO2 op, muskusossen houden grazend het poolgebied koel en laaglandtapirs planten nieuwe bomen door te poepen. Op hun eigen manier dragen heel veel wilde dieren bij aan een gezonde planeet. Hoog tijd om tien stille superhelden in het zonnetje te zetten. Kinderboekenauteur en (jeugd)journalist Lotte Stegeman schrijft het liefst over de natuur en het klimaat en reist langs scholen om kinderen aan te steken met haar liefde voor dieren. Marieke ten Berge is freelance-illustrator en net zo gek op de natuur en dieren als Lotte. Haar boek Noord is in 2022 bekroond met een Zilveren Penseel. ‘Stegemans beeldende en levendige beschrijvingen lezen heerlijk weg en zijn ongelooflijk informatief.’ Leesbevorderingindeklas.nl

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 8 - 99 jaar
ISBN: 9789021031576
NUR: 223
Type: Hardcover
Auteur(s): Lotte Stegeman
Prijs: 16,99
Aantal pagina's: 96
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Verschijningsdatum: 28-09-2022

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer

Knutselen en kleuren met onze gratis doebladen

Voor kinderen die dol zijn op (voor)lezen en het leuk vinden om te knutselen of kleuren, zijn er gratis doebladen te downloaden van al hun favoriete personages!

Tiplijst
Lees meer