Zwaartekracht

E-book:
4,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Samenvatting

Hartverscheurend boek over anorexia.
Nadat Femke uit de anorexiakliniek is ontslagen, moet ze de draad van het gewone leven weer oppakken. Ze gaat naar de brugklas, maar heeft het daar erg moeilijk. Hoe moet ze vrienden maken? Hoe zorgt ze ervoor dat niemand achter haar ziekte komt? Eten is voor haar nog steeds een enorm probleem, en langzaam maar zeker gaat ze toch weer stiekem lijnen... Op survivalkamp in de Ardennen ontdekt Femke dat mensen haar waarderen om wie ze is, niet om hoe ze eruitziet, en leert ze nieuwe grenzen te verkennen én te verleggen!
Dit boek maakt pijnlijk duidelijk dat je niet zo eenvoudig van anorexia genezen bent, al zit je dan niet meer in een kliniek.

Reacties op Mijn allerliefste vijand, het eerste boek over Femke:

'een aangrijpend verhaal'
Kidsweek

'... indringend. Het geeft een eng realistisch beeld van het leven met anorexia en de eenzaamheid en onbegrepenheid die erbij horen.'
Nederlands Dagblad

' Mijn allerliefste vijand is zo écht, zo hartverscheurend realistisch...'
Leesfeest

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 12 - 15 jaar
ISBN: 9789021670249
NUR: 283
Type: E-book
Auteur(s): Milou van der Horst
Prijs: 4,99
Aantal pagina's: 248
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 18-05-2012

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer

Lesvideo’s bij ‘Mohammed’ – Petra van Helden

Bekijk de lesvideo's voor het boek 'Mohammed' van Petra van Helden! Op die manier leer je de verhalen van de profeet nog beter kennen. Perfect om thuis te kijken of voor in de klas.

Achtergrond
Lees meer

Poetsen kun je overal!

Dat tandenpoetsen met je kind niet altijd even makkelijk gaat, is geen geheim. Het vrolijke en grappige kijk- en voorleesboek Weg met de viezekiezenbeestjes! (mét tandenpoetslied) helpt ouders en kinderen bij het voorkomen van problemen.

Achtergrond
Lees meer