Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

Kinderboekenweek 2021: 6 t/m 17 oktober 2021

Ook in boeken komen bijzondere, alledaagse of soms zelfs niet-bestaande beroepen voorbij. Met een boek in de hand wordt het nog leuker om te dromen. Misschien wil je kok worden en lees je een boek over koken, of je wordt lekker niks en leest het verhaal over De Nietsmachine.

Het Kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Bette Westera. Ze vertaalde o.a. het prentenboek Wie heeft de honing? en ze schreef bijvoorbeeld Toen rups een vlinder werd. De titel van het geschenk is Tiril en de toverdrank en je kreeg dit geschenk bij een aankoop van minimaal €12,50 aan kinderboeken.

Net als eerdere jaren was er ook een Prentenboek van de Kinderboekenweek, gemaakt door bekend illustrator Mark Janssen. Het Prentenboek is altijd voor een kleine prijs te koop in de boekhandel.

Ontdek meer leuke artikelen

Kinderboekenweek 2023

Lees alles over de Kinderboekenweek 2023 en algemene informatie over de Kinderboekenweek. Ook tippen we boeken bij het thema van dit jaar.

Nieuws
Lees meer

Winnaars Griffels en Penselen 2024

Ontdek welke boeken in de prijzen vielen bij de uitreiking van de grootste kinderboekenprijs van het land: de Griffels en Penselen 2023. En bekijk eerdere winnaars.

Prijzen & nominaties
Lees meer

Kinderjury 2023

Op woensdag 17 mei 2023 zijn de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekendgemaakt! Ontdek in dit artikel de winnaars, genomineerden en meer informatie.

Prijzen & nominaties
Lees meer