IVN natuureducatie - kinderboeken

Gi-ga-groen in de klas

Dat lezen en de natuur verkennen goed zijn voor kinderen weten we allemaal. Valt dat te combineren? Ja zeker! Niet alleen tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek, maar het hele jaar door. Met deze les-ideeën van IVN natuureducatie en kinderboekentips van Kinderboeken.nl ontdek je de natuur buiten én in het klaslokaal.  

Nog meer natuur

Wil je vaker natuur ontdekken met de klas, of vaker buiten lesgeven? Via IVN Natuureducatie vind je nog veel meer gratis lesmaterialen. Bijvoorbeeld het speciale Gi-ga-groene lespakket voor de Kinderboekenweek!

Op zoek naar meer kinderboeken in het thema Gi-ga-groen? Hier vind vind je onze boekentips per groep.

Boeken over het klimaat

Boeken over de wolf

Boeken over groeien en bloeien

Boeken over het weer

Boeken over de bij

Boeken over de herfst

Gerelateerde artikelen

De leukste leerspellen op een rij

Deze spellen zijn superleuk én je steekt er ook nog eens wat van op. Alle spellen van Zwijsen zijn namelijk gemaakt in samenwerking met lesmethodemakers. Zo weet je zeker dat alles 100% aansluit op school. Wij zetten de leukste per leeftijd op een rij!

Tiplijst
Lees meer

Interview met Max Brallier

In dit interview vertelt Max Brallier alles over De laatste helden op aarde en het kosmische kwaad, zijn favoriete monsters en veel meer. Lees gauw verder!

Interview
Lees meer

Voetbalboekentips van ons kinderpanel

Zoek je het ultieme cadeau voor voetballiefhebbers? Zoek niet verder! Ons kinderpanel tipt de leukste boeken voor voetballers tussen de 9 en 12 jaar. Met deze boeken scoor je sowieso.

Achtergrond
Lees meer