Het Kinderpanel leest 'Batcat - Precies goed'

Pip (7)

Batcat heeft een erg leuke voorkant. Vooral Batcat vind ik er grappig uit zien. Ik vond het erg grappig dat het spook ijs kan eten en het in z’n buik kwam. Want normaal bij spoken of geesten valt het op de grond. De katten vinden Batcat geen echte kat. Maar de vleermuizen vinden Batcat weer geen echte vleermuis. Batcat is heel bijzonder want hij kan vliegen en dat kan een kat niet. Batcat is super schattig en dat is een echte vleermuis weer niet.  Als ik alleen met Batcat zou wonen, zou ik best op Batcat z’n eiland willen wonen. Maar anders niet want het spook is heel irritant. De plaatjes hebben mooie kleuren en zijn duidelijk getekend.

Julian (8)

Ik heb dit boek gekozen omdat ik de naam Batcat wel leuk vond klinken. Toen heb ik wat meer opgezocht en werd ik alleen maar enthousiaster. Het leek mij heel grappig dat de hoofdpersoon een vleermuiskat was, daar moest ik erg om lachen. Batcat beleeft meerdere spannende avonturen in het boek die erg grappig waren. Van tevoren leek het mij een heel erg leuk boek en nadat ik hem uit had klopt het met wat ik van tevoren had verwacht: een heel erg leuk boek! Het is geschreven als een soort strip dus het is een boek helemaal vol met allerlei mooie plaatjes. Wat wel jammer is, is dat het boek heel snel uit is omdat er niet heel veel tekst in staat. Maar alsnog is het een heel leuk boek! Op Batcats eiland zou ik niet willen wonen omdat de katten niet aardig zijn.

Jutta (8)

Ik heb dit boek gekozen omdat het er aan de voorkant grappig en een beetje mysterieus uitziet. Ik hou ook van het lezen van graphic novels. Het verhaal is niet alleen maar grappig maar juist een beetje avontuurlijk. Batcat gaat naar allemaal enge plekken om opdrachten te voltooien. Tijdens die opdrachten leert hij zichzelf beter kennen. Is hij nou een kat of toch meer een vleermuis? Het boek heeft leuke, kleurrijke illustraties. Als ik ergens zou wonen op het eiland van Batcat dan wil ik in zijn boomhut wonen. Maar dan moet hij wel een beetje aardig doen natuurlijk. En ik weet niet of hij dat wel kan.

Roan (8)

Ik heb het boek gekozen omdat het leek op Dog Man, qua naam, maar dan gaat het over een kat/vleermuis, stoer! Ik zag in mijn hoofd Batcat al voor mij, dat sprak me aan. Toen ik het boek ontving zag ik meteen op de achterzijde staan; voor de fans van Dog Man. Top! Het boek heb ik in een adem uitgelezen. Het leukst aan het verhaal vond ik het einde. Het boek eindigt namelijk met een grap (begin maar vast met lezen). De tekeningen zijn mooi en grappig, en ook kleurrijk en met veel fantasie gemaakt. Als ik mocht kiezen zou ik in Batcats boomhut willen wonen. Eten, grapjes maken, gamen en samenzijn met Batcat. Ik raad dit boek zeker aan, vooral aan de fans van Dog Man en Karels (van Karels tekenclub).

Tygo (9)

Ik hou veel van strips en graphic novels. Dog Man is mijn favoriet. Batcat leek er een beetje op. Daarom koos ik voor Batcat. Het boek is in kleur en daar hou ik van. De plaatjes zijn simpel getekend, het had voor mij met meer details gemogen. Het verhaal leest wel lekker weg. Batcat woont in het Verlaten Woud. Daar zou ik zelf ook wel willen wonen. Het is er lekker rustig en je kunt er leuke dingen doen, zoals boomhutten bouwen. Het boek was PRECIES GOED!

 

Jolien (7)

Batcat zag toen hij wakker werd een spook en dacht hij dat het een droom was, maar dat was het niet. Het ging over een écht spook en die at bijna al het ijs op! Batcat moest ingrediënten zoeken en daarmee kon hij het spook laten verdwijnen. Uiteindelijk werden ze vrienden, omdat het spook nergens anders naartoe kon. Ik heb het boek gekozen omdat ik wilde weten wat een Batcat was en omdat de buitenkant van het boek er heel leuk uitziet. De plaatjes in het boek vind ik allemaal heel mooi en het is duidelijk te lezen.  Ik vond het heel grappig dat de vleermuizen dachten dat Batcat een vleermuis was. Ik wil niet op Batcat eiland wonen, omdat er allemaal rare dingen gebeuren en ik houd niet van rare dingen. Maar het is wel leuk om erover te lezen!

Ole (12)

Ik heb voor dit boek gekozen omdat dit van graphic novels houdt en deze tekening leek mij er erg leuk. Het kwam wel overeen met wat ik er van verwachtte over katten en vleermuizen , leuk en grappig verhaal met mooie tekeningen. Ik vond de tekeningen erg leuk en grappig, de tekst en de plaatjes paste goed bij elkaar. Ik zou het liefs bij BATCAT zelf willen wonen want ik hou van gamen en ijsjes.

Bram (8 jaar)

Batcat was mijn eerste keuze dus ik was blij dat ik hem kreeg. Ik dacht dat het een heel grappig boek zou zijn en dat was het ook. Ik vond de illustraties heel leuk en de personages zagen er erg grappig uit. Ik moest hard lachen toen ik hoorde dat de griffioenen een koelkast in de bergen hadden. Het lijkt mij heel cool om een in schedel te wonen. Enig nadeel lijkt me; je krijgt nooit visite.

Linde (8 jaar)

Stripboeken vind ik het leukst om te lezen en de voorkant van Batcat zag er leuk uit, dus daarom wilde ik dit boek graag lezen.
Ik vind het leuk dat er een kaart voorin staat van Spookeiland (waar Batcat woont), maar ik las eerst per ongeluk sprookjesland. Maar het is geen sprookjesland, want het ziet er een beetje griezelig uit. Met een zeemeerminskelet en griezelige grotten. Het verhaal is gelukkig niet echt griezelig, maar leuk en grappig. En de tekeningen zijn ook heel leuk. Ik zou het liefst wonen in het Sterrenbos op Spookeiland want dat ziet er het minst griezelig uit.

Luuk (9 jaar)

Dit boek voor het kinderpanel sprak mij aan om de voorkant van het boek. Vrolijk en grappig. En daar hou ik van! Een ijsetend spookje, rare katvleermuis en de titel daardoor wilde ik het boek zo graag lezen. En ook leek mij dit boek leuk omdat het een graphic novel is. Ik hoopte dat het een heel avontuur zou worden en dit is ook uitgekomen. De illustraties vind ik echt super mooi. De strakke lijnen en felle kleuren zijn erg gaaf. Ik zou graag in Batcats boomhut willen wonen. Omdat je daar alles kan doen wat je wil en niemand je stoort! Vooral gamen en pizza eten🤣
(Totdat er spook komt die stoort) Batcat moet langs de grillige grotten om 1 ingrediënt te vinden.. maar waarvoor heeft hij die nodig? In dit boek moet Batcat ingrediënten verzamelen en dat is een enorme zoektocht. Superleuk om te lezen en erg grappig!

Amélie (7)

Ik heb voor Batcat gekozen, omdat ik ook erg van de boeken van Dog Man en Evi en eenhoorn houd. Batcat lijkt daar wel een beetje op, want het is ook als strip geschreven. En ik hou heel erg van katten dus dat kwam ook al goed uit. Het boek was precies zoals ik hoopte. Toen ik een plaatje van het boek zag dacht ik dat het waarschijnlijk een beetje griezelig zou zijn, maar tegelijkertijd zag het er ook erg vrolijk uit dus ik dacht dat het verhaal vast een goed einde zou hebben. En dat klopte! De tekeningen vind ik erg leuk en grappig. Het is lekker kleurrijk. Daar hou ik van.
Als ik op Batcats eiland zou wonen dan zou ik bij de griffioenen op de merg en beenberg willen wonen. Het uitzicht lijkt me daar prachtig en de griffioenen zien er ook mooi uit. Zelf zou ik er ook wel eentje willen zijn! Ik zou dit boek aan iedereen aanraden en ik hoop dat er hierna nog een deel komt.

Over het boek

Batcat - Meggie Ramm
Hardcover:
13,99

Batcat

Meggie Ramm

Het is geen vleermuis. En ook geen kat.
Het is eigenwijs, rond, en roze.
Rara, wat is dat? Het is...

BATCAT!

Batcat is het liefst alleen in de fijne boomhut op Spookeiland. In alle rust gamen, snacken en tv-kijken, heerlijk! Maar dan duikt er een brutaal spook op dat zomaar Batcats ijs opeet en een hoop irritante vragen stelt. Batcat wil rust! Met een verdwijnspreuk is dat spook zo verjaagd. Alleen even de ingrediënten bij elkaar zoeken... Dat valt op Spookeiland niet
mee als je geen vleermuis bent. En geen kat. Maar gelukkig is Batcat wel de enige echte Batcat. En dat is precies goed!

Voor de fans van DOG MAN!

Het is geen vleermuis. En ook geen kat.
Het is eigenwijs, rond, en roze.
Rara, wat is dat? Het is...

BATCAT!

Batcat is het liefst alleen in de fijne boomhut op Spookeiland. In alle rust gamen, snacken en tv-kijken, heerlijk! Maar dan duikt er een brutaal spook op dat zomaar Batcats ijs opeet en een hoop irritante vragen stelt. Batcat wil rust! Met een verdwijnspreuk is dat spook zo verjaagd. Alleen even de ingrediënten bij elkaar zoeken... Dat valt op Spookeiland niet
mee als je geen vleermuis bent. En geen kat. Maar gelukkig is Batcat wel de enige echte Batcat. En dat is precies goed!

Voor de fans van DOG MAN!

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest ‘Sherlock Honds’

Ons kinderpanel las 'Sherlock Honds en het masker van de farao', het tweede deel van een supergrappige detective boordevol interactieve puzzels!

Kinderpanel
Lees meer