Spekkie en Sproet samen

Spekkie en Sproet

Geen dief is veilig voor deze twee detectives!

Spekkie en Sproet zijn beste vrienden en echte speurneuzen. Spekkie gaat nergens heen zonder haar opschrijfboekje. Want je weet maar nooit wat voor verdachte zaken je allemaal tegen gaat komen! Alles schrijft ze op. Wat ze ook niet vergeet, zijn haar spekkies. Als ze die eet kan ze extra goed nadenken. Spekkies neef Nelson werkt bij de politie. Zo horen Spekkie en Sproet nog eens wat en krijgen ze soms de kans om hem bij een zaak te helpen!

Spekkie en Sproet


Auteur/illustrator

Vivian den Hollander schrijft over de avonturen van Spekkie en Sproet

Vivian den Hollander schrijft over de avonturen van Spekkie en Sproet

Als kind wilde Vivian den Hollander het liefst schrijfster worden. Hoewel… zangeres leek haar ook wel wat. Nu is Vivian al een tijd full-time schrijfster en heeft ze al heel wat boeken geschreven. Omdat ze het erg leuk vindt om haar lezers te ontmoeten, bezoekt ze vaak scholen en bibliotheken. Dan vertelt ze over haar boeken, leest ze voor of treedt op met de Spekkie en Sproet-show.

Nadat Vivians auto een keer was gestolen, schreef ze haar eerste Spekkie en Sproet-verhaal: Spekkie en Sproet en de gestolen auto. De auto van Vivian kwam nooit meer terug, maar de juf van Spekkie en Sproet had meer geluk!

Veel boeken over Spekkie en Sproet werden Getipt door de Nederlandse Kinderjury.


En de boeken staan vol met tekeningen van Juliette de Wit!

En de boeken staan vol met tekeningen van Juliette de Wit!

Juliette de Wit was als kind altijd al aan het tekenen en knutselen. Ze vond het zo leuk dat ze naar de kunstacademie ging. Na deze opleiding kon ze meteen aan de slag als illustrator.

Juliette werkt voor verschillende uitgeverijen, maar het illustreren van kinderboeken vindt ze het allerleukst. Haar motto: alleen maken wat je zelf mooi vindt. Gelukkig spreekt dat ook veel kinderen aan. Vandaar dat ze al meer dan 200 kinderboeken geïllustreerd heeft!

Juliette tekent niet alleen, ze vertelt ook graag over haar vak. Ze geeft lezingen en workshops aan kinderen en volwassenen over het illustreren van kinderboeken.Knutselen en kleuren met Spekkie en Sproet


Wachtwoord Amigo